Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Jadeveon Clowney krijgt franchise tag

De Houston Texans hebben geen overeenstemming kunnen bereiken met Jadeveon Clowney over een contract dat hem langer aan de Houston Texans verbindt. De Texans hebben hem daarom een ‘non-exclusive franchise tag’ gegeven.

De tag betekent dat teams Clowney bij het openen van free agency op 11 maart een contract kunnen aanbieden en dat de Texans de optie krijgen om dat contract te matchen. Mocht de ploeg uit Houston besluiten het contract niet te matchen, dan krijgen zij ter compensatie twee picks in de eerste ronde van de NFL Draft.

De franchise tag wordt meestal gebruikt om tijd te kopen voor het team dat de tag oplegt. Het team heeft door de tag langer de tijd om een langdurig en gewenst contractvoorstel te doen. Mochten beide teams er toch niet uitkomen, dan krijgt de speler een standaard contract voor één jaar voor het gemiddelde salaris van topspelers op zijn positie.

Clowney is op papier een linebacker/defensive end. De tag voor linebackers is minder lucratief en komt op iets onder 15.5 miljoen dollar. Defensive end verdienen met de tag iets meer dan 17 miljoen dollar.

Twee andere spelers werden dit offseason reeds getagged. De Kansas City Chiefs gingen voor linebacker Dee Ford, terwijl de San Francisco 49ers kicker Robbie Gould vast legden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *