Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

John Leijten weg bij Düsseldorf Panther

Footballnomaad John Leijten moet op zoek naar een nieuwe carriére op de Gridiron. De voormalig National coach van de Amsterdam Admirals kreeg eind juni zijn congé bij Düsseldorf Panther, de ploeg waar hij hoofdcoach van was.

Panther beëindigde het contract met de Australische Nederlander, nadat de ploeg in negen pogingen geen wedstrijd wist te winnen en onderaan bungelde in de GFL. Hierdoor is degradatie naar de tweede divisie een reële mogelijkheid geworden. Vooral de verdediging is de Achilleshiel van Düsseldorf. De ploeg kreeg al 389 punten tegen.

Leijten werd in het Rührgebied opgevolgd door voormalig NFL-speler en linebacker Tim Johnson. De ploeg heeft nog vijf competitiewedstrijden om de zaak om te draaien.

Eerder was Leijten in Duitsland hoofdcoach bij Dresden Monarchs. Ook was hij een tijd bondscoach van Australië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *