Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Rotterdam Anacondas het veld op

De Rotterdam Anacondas spelen in seizoen 2019/2020 flagfootball, blijkt uit een competitieschema dat de ronde doet onder AFBN verenigingen.

De vereniging heeft in februari een lidmaatschap verworven tijdens een Algemene Ledenvergadering, waar eerder de toegang tot de competitie (in juni 2018) nog werd ontzegd. Ook bij de stemming in februari waren er een aantal verenigingen tegen de komst van de Anacondas, omdat ze in dezelfde vijver vissen als de 010 Trojans.

Rotterdam Anacondas is een initiatief van jeugdcoach Edo van der Wouden. Van der Wouden leidde de flagfootball-tak van de Rotterdammers, maar kon zich niet meer vinden in het beleid van de club. Tot woede van de Rotterdammers mailde hij toen het ledenbestand met een wervende brief voor zijn nieuwe club.

De Anacondas hebben op dit moment drie teams in de Nederlandse Flag Football competitie 2018/2019: Peewee, Cubs en Senior Flag. De competitie begint in september.

Bij 010 Trojans kijken ze vooruit en willen ze geen woorden meer aan de Anacondas vuil maken. De ploeg won afgelopen juli de Runners Up Bowl en mag zich opnieuw opmaken voor de Eredivisie. Volgens coach Kevin Boerman ging destijds de hele flag football afdeling mee met coach Van der Wouden, maar is er met een schone lei begonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *