Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Football televisieratings weer omhoog

Jaren zat de klad er goed in, qua televisiekijkers voor de NFL. Maar 2019 is daar een mooie uitzondering op. Alle zendgerechtigden laten stijgende tv-cijfers zien.

ESPN Monday Night Football spant de kroon. De topshow op de maandagavond liet een stijging zien van 8% en scoorde hiermee de beste cijfers sinds 2015. Ook CBS, FOX en NBC voegen zich bij de trend. Alle tv-stations hebben sinds 2015-2016 niet meer zo goed gescoord.

NFL Network zag zijn kijkcijfers juist naar beneden gaan, maar die daling is verklaarbaar. Het netwerk zond twee London-games live uit op voor Amerikanen heidense tijden. De triple-header voorafgaand aan kerstmis (op zaterdag) scoorde juist uitermate goed.

De NFL zal blij zijn met de stijging, aangezien de tv-contracten binnenkort weer moeten worden vernieuwd (2021-2023). Nu verdient de NFL nog een slordige 5,7 miljard dollar per jaar aan de rechten. De verwachting is dat volgende biedronde tussen de 8 en 10 miljard dollar per jaar op tafel moet komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *