Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Montana adviseert Brady: “Blijf”

De ene geit tegen de ander: als je de kans hebt om bij je eerste en enige team te blijven, dan moet je dat doen.

Aan het woord is Joe Montana, de quarterback die in de nadagen van zijn loopbaan de San Francisco 49ers verruilde voor de Kansas City Chiefs. “Het is niet makkelijk om naar een ander team te gaan en meteen geaccepteerd te worden,” aldus de viervoudig Super Bowl-kampioen bij Gameday Morning op NFL Network. “Het maakt niet uit hoeveel succes je hebt gehad en hoeveel seizoenen je hebt gespeeld. Ze willen graag dat je dezelfde speler bent als bij je vorige team en dat je net zo loyaal bent. Het is lastig.”

Montana kwam bij Kansas City Chiefs nog enigszins in een gespreid bedje, omdat zijn offensive coordinator in San Francisco (Paul Hackett) al een offensive playbook had geïnstalleerd in het Arrowhead Stadium. “Als het niet hoeft, dan zou ik het niet doen.”

“Ik kan mij niet voorstellen dat ze hem laten gaan,” eindigt Montana als een boer die lacht met kiespijn. Zelf had hij nooit kunnen bevroeden ooit voor een ander team dan de 49ers te spelen. “Maar de organisatie koos voor mij, juist op een moment dat ik zelf niet dacht ooit nog te spelen. Een fantastische organisatie en fantastische fans.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *