Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

73 colleges leveren aan Super Bowl LIV

Als fervent football fan weet je dat de NCAA en de aangesloten colleges en universiteiten de hofleveranciers zijn voor de NFL teams. Maar als college football fan, wilde ik wel eens weten welke colleges de meeste spelers leveren aan de Super Bowl teams.

Door Vincent Bezemer

Zowel de NCAA-conferentie “SEC” als de “Big Ten” leveren ieder 17 spelers aan de 49ers en Chiefs. Penn State levert er vijf. Iowa (!) vier en dan zijn er vijf colleges die er drie leveren: Clemson, Kansas State, LSU, Oklahoma and Stanford.

Vooral het voorkomen van mijn “alma mater” Stanford is opmerkelijk. Het academisch instapniveau van Stanford is verschrikkelijk hoog en de meeste spelers kiezen voor de gemakkelijke weg via een traditionele football-school. Alle drie de Stanford-spelers staan bij de 49ers op de lijst. Meeste bekende is Richard Sherman, de starting corner back. Ook backup tight end Levine Toilolo (#83) en backup defensive tackle Solomon Thomas (#94) hebben een mooi diploma aan de muur hangen.

Om het plaatje compleet te maken:

  • De ACC levert 13 spelers;
  • De Pac-12 levert 12 spelers;
  • De Big 12 levert 7 spelers;
  • Zelfs het “nietige” Conference USA levert net zoveel spelers als de Big 12. De Big 12 is een conferentie met traditioneel veel goede spelers, dus zeer opmerkelijk.

In totaal leveren 73 colleges de 106 spelers die op de actieve spelers lijst staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *