Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

XFL heeft leuke foefjes

Wie echt niet zonder professioneel American football kan is de komende weken aangewezen op FOX Sports. De Nederlandse sportzender zendt XFL uit, een nieuwe sportliga American Football die aan het begin van dit decennium al eens probeerde recht overeind te blijven.

Of het de XFL lukt om te overleven is natuurlijk maar de vraag. De twee wedstrijden die tot nu toe op FOX te zien waren, trokken zo’n 17.000 toeschouwers. Wel moet gezegd worden dat de league een aantal aardige foefjes heeft, die zelfs de beleidsbepalers in de NFL moet interesseren.

  1. Zo begon de wedstrijd zoals gebruikelijk met een kickoff. In tegenstelling tot de NFL echter geen suicide squads die met grote snelheden op elkaar invliegen. In plaats daarvan staan het kicking team en het coverteam op dezelfde line of scrimmage met uitzondering van de kicker en de kick returner. Zo blijven frontale botsingen beperkt. Een redelijke vondst.
  2. De XFL heeft geen point-after-touchdown waar kickers bij komen kijken. In plaats daarvan mag een team kiezen voor een 1-point (vanaf de 2 yards), een 2-point (vanaf de 5-yard) of een 3-point conversion (vanaf de 10-yard) te maken. Leuk: als de verdediging een interception of een fumble terugloopt, dan krijgen ze net zoveel punten als dat de aanval had ingezet.
  3. Er zijn on-field interviews en de playcalling is hoorbaar voor publiek. Quarterbacks en coaches worden tijdens het spel geïnterviewd en dat levert goud op. Wie wil er nou niet horen wat een defensive tackle van zijn late hit op de quarterback dacht.

Al met al biedt de XFL genoeg vermaak om de dagen tot aan de Combine en de NFL Draft te overleven. Zeker raadzaam om de televisie een keer op te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *