Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

MotW: Arnhem Falcons – Lelystad Commanders

Gridiron zit zondag bij Arnhem Falcons – Lelystad Commanders voor de Match of the Week. Vorig seizoen speelden beide ploegen ook vroeg in het seizoen tegen elkaar. Lelystad Commanders stal toen in eigen huis een 14-13 overwinning.

Old-school football. Keiharde defense tegen een smorende running game van de Falcons. En de onderscheidende arm van Carlo van Deventer. De wedstrijd van vorig jaar had alles, maar was anders gelopen als Falcons hoofdcoach Christian Heister zich niet schuldig had gemaakt aan een sideline interference, waardoor een 79-yard beastmode touchdown van running back Lennard Harris afgekeurd.

Storm Dennis werkt één van ploegen het beste in de kaart. En dat is Arnhem Falcons. De running game van Arnhem Falcons staat ook dit jaar in de picture en zal bij een Code Rood het meest profijt hebben. Het is één van de sterke punten van de ploeg en zal erop gericht zijn de verdediging van de Commanders te vermoeien.

Aan het hoofd van de aanval staat – als we de geruchten mogen geloven- dit jaar een doubleheaded monster op de quarterback positie: Jeroen van der Burght moet zijn tijd delen met Isaiah Kareem. De ploeg uit Arnhem heeft net als tegenstander Lelystad veel rookies in moeten passen om weer een Eredivisiewaardig team op de been te brengen.

Haat en nijd tussen beide partijen is er voldoende. Lelystad Commanders was ook de partij die Arnhem Falcons in 2019 verhinderde van een doorstroom naar de Tulip Bowl. Hierdoor speelde Lelystad hun tweede finale op rij.

“De laatste officiële wedstrijden waren lang geleden. We zullen respect, maar geen ontzag hebben. Niet voor Lelystad, niet voor de andere ploegen,” liet Heister eerder al aan afbn.nl weten.

Lelystad Commanders heeft laten zien een veelzijdige equipe te zijn. Quarterback Van Deventer heeft de beschikking over een van de beste luchtmachten in Nederland, maar zal zeker last ondervinden van de orkaanwind. Het is dan aan het trio goede running backs van Lelystad om de load te dragen.

Vuurwerk is er morgen in Arnhem dus sowieso.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *