Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hurricanes geeft Utrecht geen meter breed

De Hilversum Hurricanes hebben afgelopen zondag met 14-0 gewonnen van verplichte Eredivionist Utrecht Dominators. Utrecht is samen met Groningen Giants de enige ploeg in de Eredivisie die nog geen punt heeft gescoord.

De harde wind, door toedoen van Storm Dennis, speelde vooral de pass-happy offense van Hilversum parten. Het duurde twee kwarten, voordat de thuisploeg een bres wist te slaan in de verdedigingslinie van de Utrechters. Quarterback Maurice Tielen vond receiver Robin Hetharia voor de eerste Hilversumse punten van het seizoen.

De tweede touchdown liet daarna niet lang op zich wachten, omdat de Dominators een turnover opgaven. Het was dit keer Tielen zelf die ’te voet’ de lijn van de endzone overschreed.

Het was het einde van de scoringsdrift, omdat de storm naast wind ook veel regen Sportpark Loosdrecht in blies. Dit resulteerde in steeds slordiger spel van beide teams. De voorsprong van Hilversum kwam hierna niet meer in gevaar.

De wedstrijd stond vooral in het teken van het overlijden van Hilversum erevoorzitter Addie Braakman. Braakman leidde de club twintig jaar lang, maar kwam op 28 januari na een kort ziekbed te overlijden. Voorafgaand aan de wedstrijd werd daarom een minuut stilte in acht genomen.

Volgende week reizen de Hurricanes af naar Rotterdam voor een wedstrijd tegen 010 Trojans. Frappant is dat ook de Rotterdamse ploeg vorige week stil moest staan bij het overlijden van haar eigen voorzitter. Ongetwijfeld dat de clash een lach en een traan -en vele mooie herinneringen- naar boven zal halen.

Voor Utrecht Dominators wacht volgende week het duel met het eveneens puntloze Groningen Giants.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *