Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Hoe de Colts naar de draft toeleven in Corona-tijd

De Corona-crisis treft de wereld hard, en de VS misschien nog wel het hardst. Het betekent voor alle NFL-teams grote veranderingen in de werkwijze. NBC Sports sprak in de persoon van Peter King met een aantal medewerkers van de Indianapolis Colts voor wie het werk er deze dagen compleet anders uitziet dan normaal.

Dat geldt ook voor General Manager Chris Ballard. Hij werkt vanuit de kelder van zijn huis in Westfield, Indiana en dat heeft ook zo z’n voordelen. ,,Ik ben dit jaar nog niet eerder zolang achter elkaar bij m’n gezin thuis geweest. Om eens te kunnen honkballen met mijn zoons of mijn dochters te zien voetballen doet mij goed, echt heel goed.’’

Maar er moet ook gewerkt worden. Dat werk bestaat voor Ballard deze dagen uit het doen van het laatste voorwerk voor de aankomende draft. Zo leidden Ballard en zijn assistent Ed Dodds afgelopen donderdag nog een vergadering met 19 scouts en coaches via Zoom. ,,We hadden bijvoorbeeld een scherpe discussie over een aantal jongens en hebben in de rangorde geschoven. En dat was eigenlijk best goed te doen’’ vertelt Chris Ballard.

Ook Amber Derrow, Manager Digitale Contentstrategie van de Colts, zit deze dagen thuis. Maar dat maakt haar werk niet minder intens, in tegendeel. Zo heeft ze samen met Social Media Manager Brent Hollerud nu de tijd om alle reacties op artikelen op de website van de Colts en de sociale media te lezen.

,,We moeten in deze tijd creatief zijn met onze ‘work-from-home-content’’’ vertelt Derrow. ,,Laatst hebben we aan tien spelers hun favoriete films en tv-shows gevraagd, ook om zo de fans aan te moedigen thuis te blijven.’’ Toen Parris Campbell terugstuurde dat Polar Express zijn favoriete film is, moest Derrow even checken of Campbell dat wel zeker wist. Maar: ,,It’s a classic!’’, aldus de 22-jarige wide receiver van de Colts.

En ook hoofdcoach Frank Reich voert zijn werkzaamheden deze weken vanuit huis uit. Het zijn roerige tijden voor de voormalige quarterback, want op 20 april zou het offseason-programma moeten beginnen. Maar het is nog onduidelijk of dat dan al van start kan gaan, en in welke vorm.

Reich heeft zijn coaches in elk geval op het hart gedrukt dat virtueel coachen ook coachen is. ,,Af en toe herinner ik ze even dat ze misschien thuiszitten, maar dat we geen vakantie hebben. We werken gewoon volle dagen dus breng structuur aan, maak een planning.’’

De hoofdcoach is er tenslotte zeker van dat hij met de Indianapolis Colts goed voorbereid de draft tegemoet gaat. ,,Ik wil niet zeggen dat dit beter is dan normaal, maar als hoofdcoach op kantoor word je 20 keer per dag gestoord. Nu is er niemand die me in de weg loopt’’ besluit de 58-jarige New Yorker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *