Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Breeland aangetroffen met marihuana, gearresteerd

Cornerback Bashaud Breeland is afgelopen week gearresteerd omdat hij in het bezit was van verboden middelen en een agent heeft geduwd. Een video die een omstander maakte laat zien dat de speler van de Kansas City Chiefs allerminst bereid was mee te werken aan zijn aanhouding, en uiteindelijk onder schot moest worden gehouden.

Volgens het politierapport zag een agent Breeland en twee anderen wiet roken bij een benzinestation, waarna hij erop afging. De deputy verklaart te hebben gezien dat één van de mannen een joint in de auto van de cornerback gooide, en dat ze alle drie de geur van marihuana om zich heen hadden hangen.

Nadat Breeland zou hebben geprobeerd te vluchten door de agent opzij te duwen, trok die zijn taser. Daarna sprong de cornerback in zijn auto en omdat de agent zijn handen niet kon zien, trok die zijn pistool.

Uiteindelijk werd Bashaud Breeland aangehouden op verdenking van het tegenwerken van een arrestatie; het transporteren van geopende verpakking alcohol in een motorvoertuig; een open verpakking bier of wijn in een motorvoertuig; het bezit van minder dan 28 gram marihuana of 10 gram hasj; en het rijden zonder rijbewijs.

Op Twitter deed Breeland – in inmiddels verwijderde tweets – zijn zegje over het voorval. ,,Veel mensen speculeren over mijn situatie terwijl ze de feiten niet kennen. Ik was bij een benzinepomp toen twee mensen op me afkwamen en wat in mijn auto gooiden. Toen kwam de politie en werd ik aangehouden met verdenkingen die niet tegen mij gericht zouden moeten zijn. Ik vecht niet om m’n naam te zuiveren, ik ken de waarheid van mijn onschuld.’’

Hoofdcoach Andy Reid heeft ook gereageerd op de situatie. Tegenover TMZ zegt hij dat hij nog geen stappen wil ondernemen tegen Breeland omdat hij wacht tot politie en justitie hun onderzoek hebben afgerond.

De 28-jarige cornerback heeft net een nieuw één-jarig contract getekend in Kansas City nadat hij in het afgelopen seizoen zijn team naar de Super Bowl hielp. In die wedstrijd, waarin de San Francisco 49ers na een achterstand werden verslagen, was Breeland ook belangrijk met een interceptie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *