Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Dr. Fauci optimistisch maar reëel over seizoensstart

De directeur van het Amerikaanse instituut voor Volksgezondheid, Dr. Anthony Fauci, ziet nog de nodige beren op de weg richting de seizoensstart van de NFL. Tegenover de NBC Sports-column Football Morning in America drukte de arts sportfans op het hart niet te vroeg te juichen.

,,Want als er in een American football-team vier mensen positief getest worden op het coronavirus, heb je eigenlijk al een probleem’’ gaf Fauci aan. ,,De kans is dan namelijk groot dat die mensen het virus ook al onder andere teamgenoten hebben verspreid, die op dat moment nog negatief testen. Eén positieve test en je kunt misschien nog verder, maar bij meer echt niet.’’

Toch denkt Dr. Anthony Fauci dat het mogelijk moet zijn om een NFL-seizoen aan te vangen in september. ,,Ik denk dat het haalbaar is om negatief geteste spelers in een leeg stadion te laten sporten. Garandeer ik dat? Nee, uiteraard niet. Maar als het besmettingsniveau dusdanig laag is kan er misschien wel een derde of zelfs de helft van de stadions gevuld worden met mensen, zolang er afstand kan worden bewaard’’ denkt Fauci.

Maar het blijft afwachten, zo benadrukt de arts. ,,Als het nu september zou zijn, met hoe het virus er nu voor staat, zou ik zeggen – een NFL-seizoen, dat is onmogelijk. Dat gaat niet. Maar we hopen natuurlijk dat wanneer het eenmaal september is, dat we het virus verder onder controle hebben.’’

,,En op dit moment zou het totaal niet haalbaar zijn om de 200 duizend benodigde tests apart te leggen voor de NFL’’ vervolgt Fauci. ,,Maar ook die situatie gaat hopelijk veranderen. Zolang de bedrijven die er verantwoordelijk voor zijn die tests blijven produceren, zal de beschikbaarheid stijgen, ook door nieuwe manieren van testen.’’

Het zal noodzakelijk zijn dat die tests beschikbaar zijn, en eerder gaf de NFL al aan die tests niet van het volk te willen onthouden. Volgens de arts, die alom geprezen wordt in Amerika voor zijn heldere uitleg, moeten spelers om echt zeker te zijn tijdens het seizoen meermaals per week getest worden. ,,Dan is het mogelijk. Maar: het virus. Dat beslist uiteindelijk’’ besluit Fauci.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *