Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL verlengt licentie aan EA, zeker tot 2026 Madden-games

Fans van de videogame Madden NFL kunnen ook de komende jaren hun hart ophalen. De licentie waarmee ontwikkelaar EA Sports het alleenrecht op het maken en uitgeven NFL-games heeft, is namelijk verlengd tot 2026.

Het eerste spel in de Madden-serie kwam uit in 1988, getiteld ‘John Madden Football’. Dat spel, en daarmee de serie, is vernoemd naar voormalig NFL-coach John Madden die als hoofdcoach van de Oakland Raiders Super Bowl XI wist te winnen. Sinds 1991 komt het spel jaarlijks uit en draagt elke uitgave het jaartal van de aankomende Super Bowl met zich mee.

De meest recente titel in de serie, Madden NFL 20, trok ruim dertig procent meer spelers dan de variant van een jaar eerder. EA lijkt dus goed te doen aan deze nieuwe overeenkomst, waar volgens de vice-president van de ontwikkelaar, Cam Weber, al maanden gesprekken over werden gevoerd tussen beide partijen.

Doordat veel mensen thuiszitten door de coronamaatregelen die wereldwijd gelden, kende het spel daarnaast ook nog eens een enorme piek in het aantal gebruikers in de afgelopen maanden.

Recent kwam Madden bovendien extra onder de aandacht nadat American footballplatform The Checkdown besloot een heel seizoen aan NFL-wedstrijden te simuleren in het spel, zonder dat daar menselijk ingrijpen aan te pas kwam tijdens de wedstrijden. Zondag wordt de ‘Super Bowl’ gespeeld, waarin de Baltimore Ravens van Lamar Jackson en Tom Brady’s Tampa Bay Buccaneers het tegen elkaar opnemen. Misschien wel een voorproefje voor de volgende échte Super Bowl…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *