Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Dwayne ‘The Rock’ Johnson koopt XFL

Dwayne Johnson is de nieuwe eigenaar van footballcompetitie XFL. De acteur en voormalig Amerikaans worstelaar neemt, met enkele anderen, de doodverklaarde league voor omgerekend zo’n 12,5 miljoen euro over van voormalig eigenaar Vince McMahon.

Een abrupt definitief einde leek er begin april te komen aan de experimentele XFL-competitie. De competitie van de CEO van worstelfederatie WWE, Vince McMahon, moest door corona de stekker uit de net heropgezette competitie trekken. Niet veel later liet hij bovendien weten dat de footballcompetitie met aangepaste regels niet meer terug zou komen in 2021.

Maar nu is er plotseling hoop voor de XFL-liefhebber. Dwayne ‘The Rock’ Johnson heeft met enkele andere investeerders de portemonnee getrokken en heeft de pas te koop gezette competitie voor 15 miljoen dollar gekocht.

Met het mogelijk geheel afgelasten van het college-football seizoen in Amerika zou de XFL weleens een mogelijkheid kunnen zijn voor laatstejaars footballers die graag in de NFL gedraft willen worden. In Amerikaanse media wordt dan ook volop gespeculeerd over een eventueel seizoen nog deze herfst, maar officiële mededelingen over de herstart van de XFL zijn nog niet gedaan.

Zeker is, dat een nieuw seizoen van de acht teams tellende Xtreme Football League opeens weer heel reëel lijkt. Of dat nou dit jaar nog is, of in 2021, de XFL is terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *