Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Fanzone: ‘play-offs must voor 49ers’, fans Falcons en Eagles voorzichtig

In de nieuwe rubriek ‘Fanzone’ komen NFL-fans uit de lage landen aan het woord over hun favoriete team. In aanloop naar de start van het nieuwe seizoen publiceren we een week lang voorbeschouwingen voor én door fans. Deze keer drie teams die in de NFC de play-offs willen halen, de Philadelphia Eagles en de Atlanta Falcons, en één team dat deze absoluut móet halen: de San Francisco 49ers.

San Francisco 49ers – door Florean

Na het vertrek van onder andere legend Joe Staley leken de 49ers het zich niet te kunnen veroorloven om iedereen te houden, maar toch bleef hun kern grotendeels intact. De 2020-editie van de selectie van de 49ers heeft nog steeds elitetalent: Nick Bosa, Richard Sherman, George Kittle en K’Waun Williams behoren tot de beste spelers van de NFL op hun posities.

Bovendien zouden de geblesseerde Fred Warner en Mike McGlinchey binnenkort weer kunnen aansluiten bij het team.

Als Garoppolo zich komend seizoen als echte elite QB’s kan gedragen dan zou dat gemakkelijk kunnen compenseren wat elders aan aanvalskracht verloren is gegaan met DeForest Buckner en Emmanuel Sanders.

Het vervangen van Buckner door 1st round pick Javon Kinlaw is op z’n minst een interessant project om te volgen. Dat geldt ook voor wide receiver Brandon Aiyuk: hopelijk kan hij zijn quarterback meer keuze geven in de pass.

Hoe dan ook, het halen van de play-offs is dit jaar een absolute must, nog meer dan dat dat het vorig seizoen al was. Of we de nummer 1 seed pakken is tegelijkertijd nog maar de vraag: de NFC West is wederom een sterke en aantrekkelijke divisie om te volgen.

Floreans voorspelling
Regular season: 10-6
Play-offs: winnaar Super Bowl

Atlanta Falcons – door Stefan

In een off-season waarin grote veranderingen verwacht werden, hebben de Falcons ervoor gekozen nog één keer de oude route voort te zetten. Daarmee lijkt Dan Quinn, de hoofdcoach wiens stoel inmiddels praktisch in brand lijkt te staan, nog één seizoen de kans te krijgen zijn hachje te redden. Ook is het zijden draadje van GM Thomas Dimitroff na twaalf jaar inmiddels erg dun geworden.

Wel is er een eerlijke kans gegeven aan de heren om succes te behalen dit seizoen. Natuurlijk zijn sterren als Matt Ryan en Julio Jones nog steeds van de partij en ook DT Grady Jarrett heeft de weg naar het grote publiek gevonden. Calvin Ridley wordt door vrijwel alle experts aangewezen als een breakout kandidaat die uit Julio’s schaduw kan treden en safety Keanu Neal wil na twee langdurige blessures laten zien dat hij nog steeds vernietigende hits uit kan delen en kan heersen in de secondary. First round rookie cornerback AJ Terrell brengt hoge verwachtingen met zich mee en zal voor de leeuwen worden gegooid als CB1, en ook van third round center/guard Matt Hennessy wordt verwacht dat hij direct in zijn eerste jaar kan starten.

Het grootste probleem dat Atlanta tegenkomt zijn de directe rivalen. Naast al jaren een burenruzie te hebben met Drew Brees en een erg sterk Saints roster, heeft het ook levende legende, gloednieuwe Florida Man en Super Bowl plaaggeest Tom Brady in de divisie mogen verwelkomen. Ondanks het aanwezige talent zal het voor de Falcons moeilijk worden om in januari nog in competitie te zijn, dankzij een erg sterk speelschema en een gebrek aan diepte op het roster in een seizoen waarin dat belangrijker dan ooit zal zijn.

Stefans voorspelling
Regular season: 8-8
Play-offs: niet gehaald

Philadelphia Eagles – door Thomas

De NFC East is de afgelopen jaren niet meer wat het geweest is. Vorig jaar was 9-7 voor de Eagles genoeg om de divisie te winnen, maar dit jaar zal dat naar alle waarschijnlijkheid anders zijn. De Cowboys hebben duidelijke stappen in de goede richting gezet, maar ook de Giants lijken de weg terug omhoog te zijn ingeslagen. Washington Football Team volgt wat mij betreft nog op een afstandje. Ik verwacht een zeer competitieve divisie waarin drie ploegen in december nog zullen meedoen om de eerste plek.

Daarmee is er een reële kans op deelname aan de play-offs, maar ik heb de Cowboys momenteel hoger zitten dan de Eagles. Bovendien heeft het blessure spook nu al flink toegeslagen. Carson Wentz, Jalen Reagor, Avonte Maddox, Lane Johnson, Javon Hargrave, Derek Barnett, Miles Sanders en Ron Brooks: allen starters die nu al in de ziekenboeg te vinden zijn. De trend van ontzettend veel blessures van de afgelopen jaren lijkt zich voort te zetten, waarmee de kansen voor de Cowboys en de Giants groeien. Toch zie ik de Eagles de play-offs halen, zij het met een wildcard. De wildcard ronde zal denk ik helaas het eindstation zijn.

Zodra hij helemaal fit is gaat Miles Sanders de revelatie van het seizoen zijn. Vorig jaar liet hij al zien wat hij in huis heeft, maar dit jaar gaat hij vanaf zijn eerste wedstrijd vlammen. Verder is het interessant om te zien hoe Darius Slay het gaat doen. Bij de Lions heeft hij laten zien een topper te zijn, maar hoe verloopt de overgang naar de Eagles voor hem? Verder ben ik benieuwd naar rookie Jalen Reagor (speed speed speed) en uiteraard naar Carson Wentz. Die laatste toont jaar op jaar potentie, maar dit jaar willen de fans overwinningen zien.

Of Jalen Hurts dit jaar gaat starten… Ik ben bang van wel. Gewoonlijk blijft Wentz niet het hele jaar fit, dus de kans dat Hurts gaat spelen is ruim aanwezig. Ik hoop uiteraard dat het niet nodig is, maar we zullen zien. Overigens denk ik dat Hurts het goed zou doen. In college speelde hij altijd met een ‘chip on his shoulder’ en ik vind hem vooral mentaal dan ook erg sterk. Zijn arm is niet elite, maar afdoende om games te winnen in een goed draaiend team.

Thomas’ voorspelling
Regular season: 9-7
Play-offs: exit wildcardronde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *