Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Fanzone: ‘alles is mogelijk voor Titans’ en ’talent Jags gedecimeerd’

In onze nieuwe rubriek ‘Fanzone’ komen NFL-fans uit de lage landen aan het woord over hun favoriete team. In aanloop naar de start van het nieuwe seizoen publiceren we een week lang voorbeschouwingen voor én door fans. Deze keer kijken we naar twee teams die het in de AFC South de concurrentie lastig gaan pogen te maken.

Tennessee Titans – door Nigel

De Titans hebben een 33% kans om de AFC South te winnen, gezien de staat van de Jaguars. Nee, zonder grappen denk ik dat het een strijd wordt tussen de Titans en de Colts. De Colts hebben goede zaken gedaan met Rivers en Buckner.

Afgelopen seizoen heeft aangetoond dat alles mogelijk is voor de Titans. Hoewel vorig seizoen alle verwachtingen overtrof, denk ik dat play-offs haalbaar zijn. De Titans hebben veel sleutelspelers weten te behouden. De namen die het spel vorig seizoen maakten zijn gebleven en jonge spelers als A.J. Brown zijn weer een jaar verder. En van Cameron Wake naar Jadaveon Clowney is ook wel een upgrade. De vraag is denk ik meer of de tegenstander dit seizoen beter voorbereid is op Derrick Henry.

Ik ben heel benieuwd naar Jonnu Smith (TE). Smith moet het gat, dat Walker al eerder weleens tijdelijk liet, permanent invullen. Ik ben heel benieuwd of hij die last aan kan. Aan de andere kant van de bal heb ik hoge verwachtingen van Jeffery Simmons. Vorig seizoen moest hij de helft van de wedstrijden aan zich voorbij laten gaan. In 9 wedstrijden had hij 32 tackles en 2 sacks. Dat zijn aardige cijfers als je een heel seizoen speelt, maar hij deed het in 9 wedstrijden. Met een volledig fit offseason denk ik dat hij een van de ‘ones to watch’ is.

Van de rookies valt niet bijzonder veel te verwachten. Kris Fulton in de tweede ronde was een mooie pick en de Titans kunnen een goede corner goed gebruiken. Zeker na het vertrek van Logan Ryan. Ook Darrynton Evans zal er moeten staan als stand-in voor Henry. Dion Lewis kwam in die rol niet uit de verf, dus daar ligt voor hem een mooie uitdaging.

Nigels voorspelling
Regular season: 9-7
Play-offs: exit divisional round

Jacksonville Jaguars – door Jan

De Jacksonville Jaguars hadden een wispelturig offseason. Na een weinig spectaculair 2019 seizoen werd in de Draft met twaalf selecties gekozen voor talent zonder scherpe kantjes, de zogenaamde ‘good character guys’. Doel hiervan is de ietwat giftige sfeer die rondom en binnen de organistie hangt om te keren. Kroonjuwelen van de Draft class zijn cornerback C.J. Henderson, gekozen met de negende selectie en defensive end K’Lavon Chaisson, die eveneens in de eerste ronde, als twintigste selectie, werd binnengehengeld.

Er is nog steeds veel positiviteit rond het rookie seizoen dat quarterback Gardner Minshew II vorig jaar draaide en de attitude die hij met zich mee brengt. Aankomend seizoen zou voor hem het podium moeten worden om zich hopelijk te profileren als echte franchise quarterback, een positie waar het team nu toch al een hele tijd vruchteloos naar op zoek is. Alles leek klaar voor een make-or-break season voor Minshew, coach Marrone en general manager Caldwell. Tot diezelfde Caldwell besliste om eerst star defensive end Yannick Ngakoue (na een lang aanslepend dispuut omtrent zijn contract) weg te traden naar Minnesota voor Draft kapitaal volgend jaar en vervolgens running back Leonard Fournette (een top-vijf selectie in de Draft van 2017) zomaar te releasen. Op Ngakoue werd al niet echt meer gerekend, maar wat ze ervoor terug kregen was vrij mager. Fournette daarentegen, werd geacht een speerpunt te worden in de offense van de Jags dit seizoen.

Hij blijkt echter te weinig binnen het systeem van nieuwe offensive coordinator Jay Gruden te passen. Kort hierna werd ook starting strong safety Ronnie Harrison weg getrade naar de Cleveland Browns voor selecties. De algemene perceptie omtrend Harrison was dat hij een sterk camp achter de rug had en een van de bouwstenen van de jonge Jaguars defense moest worden. De woorden ‘Tanking For Trevor’ (Trevor Lawrence, de QB van de Clemson Tigers, die wordt verwacht als consensus top selectie in de Draft van 2021) worden vaak in mond genomen en alles lijkt ook in die richting te wijzen. Het kan dus zomaar zijn dat de huidige front office de toekomstige general manager en coach een behoorlijk cadeau doen met op dit moment weerom twaalf selecties en mogelijk de first overall in de Draft volgend jaar…

Dit alles maakt dat de Jaguars een roster hebben dat behoorlijk gedecimeerd is van top talent. Er zitten enkele jongens in met potentieel om rond te bouwen, zoals defensive end Josh Allen, wide receiver D.J. Chark en outside linebacker Myles Jack, maar de rest oogt erg mager. Komt nog bij dat de Jags met een gemiddelde leeftijd van 24.9 jaar, momenteel het jongste roster in de National Football League bezetten. Het seizoen zal zeker en vast staan of vallen met het spel van Minshew II. De honger bij deze jonge lefgozer is alvast groot, maar of dat voldoende zal zijn, moet blijken.

Als win-loss record voor de Jaguars dit seizoen blijf ik voorzichtig. Ik zou gaan voor 3-13, de divisie waarin ze zitten (AFC South) is behoorlijk sterk en ook de rest van het schedule is niet van de poes. De hype rond Minshew is behoorlijk groot, laten we kijken hoever dat hij het team kan dragen.

Jans voorspelling
Regular season: 3-13
Play-offs: niet gehaald

Ook als fan met enige regelmaat je stem laten horen over jouw favoriete team voor onze rubriek FanzoneLaat het weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *