Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nieuwe fan-controlled football league

Zaterdagnacht wordt een nieuwe american football league gelanceerd, Fan Controlled Football. Het is een nieuwe professionele football-league, waarbij de fans zeggenschap hebben. Zo mogen ze elke week via een draft bepalen wie er speelt en mogen ze bovendien de offensive plays bepalen.

Voormalig NFL-prof Johnny Manziel is het gezicht van de nieuwe liga. Hij is één van vier sterren die vast bij een team hoort. De rest wisselt dus van samenstelling.

‘Fan Controlled Football’ is zo een kruising tussen een tech start up en een sportleague. Video-gamers tussen 18-35 jaar bepalen de gang van zaken en experimenteren hoe de keuzes in de football simulatie uiteindelijk vertalen naar echte atleten op het veld. Elke goede play-call leidt tot FanIQ-punten.

Voor de gamers zijn de games elke week live te zien op Twitch. Een aandeel in het team kopen kost 150 dollar.

Vier teams spelen een indoor seizoen in Atlanta. De komende zes zaterdagen is het raak. Een aantal NFL-sterren vindt zichzelf terug als teameigenaar. Marshawn Lynch, Richard Sherman en Austin Ekeler zijn involved.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *