Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Vooruitzichten van Tom Brady in 2021

Meteen na de Super Bowl gaf Tom Brady eigenlijk al antwoord op de vraag of hij in 2021 op het veld staat. Volgens ingewijden in Brady zo in zijn sas met wonen en werken in Tampa, dat hij er graag nog seizoenen aan vast plakt.

Ook zijn jeugdidool zegt nu dat hij vooral zo lang mogelijk door moet gaan. En niet alleen voor de 25 miljoen die hij volgens zijn contract volgend jaar pakt.

Joe Montana had spijt van zijn pensioen en raadt Tom Brady dan ook aan om te blijven spelen. “Spelen is als drugs,” zegt Montana. “Het gevoel, de adrenaline. Als je op deze leeftijd stopt, dan is dat ‘cold turkey’. Je kunt dan niet meer terug. Mijn advies is om te spelen, zolang dat fysiek mogelijk is. Ik had enorme spijt, had nog een contractjaar bij Kansas. De eerste drie jaar kon ik niet naar football op tv kijken.”

Brady onderstreept de lezing van zijn jeugdheld: “Zolang ik kan spelen, wil ik mijzelf ontwikkelen en beter worden. Ik heb het gevoel dat ik volgend seizoen mentaal en fysiek in een heel andere dimensie ben.”

Het vooruitzicht van Brady in 2021 moet mensen tot wanhoop drijven. De NFL, een league die erop gebouwd is om elk team elk seizoen gelijke kansen te geven, gaat al twee decennia gebukt onder de indrukwekkende prestaties van een sixth rounder die het systeem verslaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *