Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Controversiële Jags-coach na één dag vertrokken

Een aanstelling als coach in de sportwereld duurt soms niet lang, dat is bekend. Maar slechts één dag nadat je bent aangenomen je biezen pakken, dat is zeldzaam. De nieuwe krachttrainer van de Jacksonville Jaguars, Chris Doyle, ontkwam er niet aan na onthullingen over racisme in zijn tijd in het college-football.

Doyle was 21 jaar lang kracht- en conditietrainer bij de Iowa Hawkeyes in de Big Ten Conference van het college-football. Daar vertrok hij afgelopen juni nadat meer dan twaalf spelers hun ongenoegen hadden geuit over de manier waarop de coach uit Massachusetts met zwarte spelers omging.

Een onderzoek wees uit dat de regels van het footballprogramma raciale en culturelevooroordelen in stand hield en de waarde van culturele diversiteit negeerde.

Het weerhield de Jaguars er in eerste instantie niet van om Doyle te huren en hoofdcoach Urban Meyer verdedigde zijn nieuwe staflid door te zeggen dat die uitvoerig gescreend was. Maar Meyer en Doyle kennen elkaar al decennia, dus erg betrouwbaar was dat statement nooit – en dat bleek. De commissie binnen de NFL die voor diversiteit moet zorgen was vernietigend, en in gezamenlijk overleg hield Doyle volgens de officiële lezing de eer aan zichzelf.

En het mag dan misschien vreemd zijn dat iemand met zo’n verleden nog word aangenomen, het lichtpunt is dat diegene niet langer dan een dag meer in de NFL kan werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *