Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL gaat voor 17 wedstrijden in volle stadions

Het seizoen 2021 van de NFL moet 17 wedstrijden gaan tellen. Dat kan door een nieuwe arbeidsovereenkomst met spelersvakbond NFLPA die komend seizoen ingaat. Daarnaast is men in Amerika steeds hoopvoller dat we komend seizoen weer tot de nok toe gevulde stadions gaan zien.

Om de vergroting van het aantal wedstrijden te compenseren moet er weer een wedstrijd in het voorseizoen wijken, waardoor het aantal preseason games zakt naar drie. Het totaal aantal wedstrijden blijft daarmee op twintig, een totaal wat al decennia de norm is in de NFL.

Meer football waar het er écht om gaat dus, en misschien zelfs wel een vol seizoen in volle stadions. De salary-cap voor de teams gaat in ieder geval uit van een 75% bezetting van de stoeltjes in het komende seizoen, een teken dat de NFL zelf ook uitgaat van veel fans op de tribunes.

Of dat daadwerkelijk gebeurt is natuurlijk afhankelijk van vele factoren. Zo moeten mensen zich tot het niet meer heeft in Amerika aan alle regels houden én bereid zijn om zich te laten vaccineren. Daarna moeten de staten die de afgelopen tijd de zwaarste restricties kenden die willen en kunnen laten vieren.

Maar áls alles dan goed gaat, kunnen de fans hun teams tien keer – het voorseizoen meegerekend – in het eigen stadion bewonderen. Zeventien wedstrijden moeten er dus in het reguliere seizoen gespeeld gaan worden, en dat kan de komende jaren zelfs nog worden opgeschroefd naar achttien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *