Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Einde tijdperk Wilson in Seattle lijkt nabij

Het lijkt er steeds meer op dat quarterback Russell Wilson volgend jaar niet meer bij de Seattle Seahawks speelt. Er sijpelen steeds meer geruchten naar de buitenwereld dat de voormalig Super Bowl-winnaar klaar is met de Seahawks, en ook met hoofdcoach Pete Carroll.

En alsof dat nog niet genoeg is: Wilson lijkt het ook aan de stok te hebben met de zoons van Carroll. Nate Carroll is namelijk de wide receiver coach, terwijl Brennan Carroll tot het afgelopen seizoen zich bezighield met de run-game van de Seahawks. Beiden bemoeiden ze zich dus met het aanvalsspel van Russell Wilson en de zijnen.

Dat kwam tot een climax toen Nate zijn functie in februari tijdelijk neerlegde. Zijn ontevredenheid reageerde hij naar verluidt af op de spelers, zonder verder bereid te zijn hun gedrag toe te lichten – volgens Wilson en mensen in zijn omgeving een familietrekje van de Carrolls.

De kans dat de relatie tussen de quarterback en zijn hoofdcoach definitief op de klippen loopt lijkt daarmee aanzienlijk te zijn geworden. Een paar dagen geleden kwam al naar buiten dat Russell Wilson zelf al een lijstje clubs heeft gemaakt waar hij wel heen wil, mocht hij vertrekken uit Seattle. De Dallas Cowboys, Chicago Bears, Las Vegas Raiders en New Orleans Saints maken allemaal kans als het aan de meest recente Walter Payton Man of the Year ligt.

Helemaal zeker is het nog niet dat Wilson vertrekt, want volgens zijn manager heeft hij nog niet met de vuist op tafel geslagen om een transfer te eisen. Toch lijkt de kans daarop met de dag groter te worden, zeker nu JJ Watt zich een contract heeft verschafd in de NFC West, terwijl Russell Wilson al langer klaagt dat hij niet genoeg beschermd wordt door zijn offensive line.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *