Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

‘Flash’ naar Fan Controlled Football

De Fan Controlled Football League is een ster rijker. Nadat de liga eerst al Johnny Manziel aan zich wist te binden, is nu ook receiver Josh Gordon in de door fans-geregeerde footballcompetitie terug te zien. Gordon werd vorige week officieel gereleased door de Seattle Seahawks, zodat hij zaterdag zijn debuut kon maken voor Fan Controlled Football.

Dat debuut verliep voortreffelijk. De receiver ving vier passes voor 70 yards, waaronder twee touchdowns. Mede door zijn toedoen wonnen de Zappers van de Beasts in de laatste competitieweek. Overigens ving Gordon, die in de NFL de bijnaam ‘Flash’ vergaarde, de ballen niet van Manziel. De quarterback moest voor de tweede week op rij verstek laten gaan door een spoedprocedure aan het gebit.

Volgende week spelen de Zappers in de eerste ronde van de FCF play-offs.

Gordon’s NFL loopbaan gaat terug tot 2012, toen hij gedraft werd door de Cleveland Browns. In 2013 baarde hij opzien door een opmerkelijke statistiek te noteren: twee wedstrijdweken op rij ving hij in totaal 498 yards bij elkaar, het hoogste aantal over twee wedstrijden ooit. In totaal ving Gordon in de NFL 247 ballen met een hoog gemiddelde van 17,2 yards per catch. De receiver heeft vijf records van de Cleveland Browns op naam staan.

De loopbaan van Gordon verliep verder problematisch, voornamelijk vanwege alcohol en prestatieverhogende en verboden middelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *