Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

New Orleans Saints dumpen sterren

Begin maart waren de New Orleans Saints nog ver boven de cap van 182.5 miljoen dollar. De afgelopen dagen heeft de ploeg uit Louisiana vooraanstaande sterren moeten dumpen om aanstaande woensdag ‘schoon’ aan het seizoen te kunnen beginnen.

De Saints hebben de afgelopen drie dagen behoorlijk wat wonden moeten likken. Het team liet afgelopen woensdag weten niet door te gaan met wide receiver Emmanuel Sanders. Sanders was afgelopen off-season nog opgepikt door de Saints, nadat hij een prestatie van formaat had geleverd bij de San Francisco 49ers. Door Sanders te ontslaan, kreeg het team 4 miljoen dollar ruimte.

Gelukkig wist het team wel het contract van wide receiver Michael Thomas te herstructureren. Thomas kost de Saints in 2021 aanzienlijk minder capruimte (10 miljoen ipv 18 miljoen). Eerder deed N’awlins al soortgelijke zaken met safety Malcolm Jenkins, guard Andrus Peat en defensive end Cameron Jordan.

Op donderdag kondigden de Saints aan ook afscheid te nemen van cornerback Janoris Jenkins en linebacker Kwon Alexander. Jenkins zat sinds 2019 bij de Saints en stond aankomend seizoen voor 14 miljoen dollar op de balans. De move maakt niet al het geld vrij. De Saints krijgen 7 miljoen dollar lucht, terwijl de andere 7 miljoen als ‘dead money’ op de balans blijft.

Kwon Alexander kwam tijdens het seizoen over van de San Francisco 49ers en geeft de Saints 13 miljoen dollar ruimte.

Vrijdag werd ook defensive tackle Malcolm Thomas toegevoegd aan het lijstje van cap-casualties. In totaal moeten de Saints nu nog ongeveer 10 miljoen dollar ‘vinden’ om weer op cap niveau te komen.

De grootste vraag die nog boven de markt hangt in New Orleans is natuurlijk of quarterback Drew Brees terugkeert. Het leek een vaststaand feit dat de mammoet zijn shoulderpads aan de wilgen zou hangen, maar sinds Super Bowl is er nog altijd geen officieel statement van de quarterback over zijn toekomst naar buiten gekomen.

Morgen is het precies 15 jaar geleden dat Brees naar New Orleans kwam. Misschien is dat de dag dat hij de Saints uit onzekerheid haalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *