Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nike trekt handen af van Watson

Sportmerk Nike stopt voorlopig met de sponsoring van quarterback Deshaun Watson. Dat gebeurt nadat inmiddels 22 vrouwen Watson hebben aangeklaagd vanwege seksueel overschrijdend gedrag.

De quarterback van de Houston Texans verdient naar verluidt miljoenen met sponsordeals, bovenop de 30 miljoen dollar die hij bij de Texans jaarlijks opstrijkt. Merken als Rolex, Beats by Dr. Dre en tot voor kort dus Nike betalen Watson goud geld om hun producten in de spotlights te krijgen.

Nike is de eerste sponsor die zich uitspreekt over de zaak-Watson, die recent aan het licht kwam. Hij wordt ervan beschuldigd vrouwen, veelal therapeutes en masseuses, te hebben aangerand of te hebben gedwongen tot seksuele handelingen. Dat deed hij door bijvoorbeeld met zijn geslachtdeel in de gezichten van de dames te zwaaien of zichzelf naakt met een masseuse in een kamer in te sluiten.

Het is niet verrassend te noemen dat het Nike is dat als eerste overgaat tot handelen, aangezien de Amerikaanse sportartikelengigant progressieve waarden hoog in het vaandel lijkt te hebben staan. Zo was bijvoorbeeld Colin Kaepernick een tijd lang een gezicht in een reclamecampagne van het bedrijf.

Vooralsnog gaat het overigens om een ‘schorsing’ van de samenwerking. ,,We maken ons ernstig zorgen over de aantijgingen. We zullen de situatie nauwlettend in de gaten houden’’ liet Nike weten tegenover CNBC. Maar of het partnerschap tussen Nike en Watson ooit nog hersteld wordt is zeer de vraag: de situatie wordt met de dag nijpender nu meer en meer vrouwen zich melden met een aanklacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *