Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Vaccinatieplicht in aantocht voor NFL-medewerkers

Medewerkers van alle 32 teams in de National Football League die in direct contact komen met spelers worden verplicht zich te laten vaccineren tegen het Coronavirus. Alleen mensen die zich vanuit medisch of religieus oogpunt niet kunnen of willen laten inenten vormen een uitzondering op de regel.

Dat blijkt allemaal uit een interne memo van de NFL die deze week op Twitter verscheen via NFL Network-journalist Tom Pelissero. Wie zich zonder geldige reden niet laat vaccineren krijgt beperkte toegang tot de teamfaciliteiten en mag niet met spelers werken.

In de memo wordt ook opgeroepen om de stadions en trainingsfaciliteiten als vaccinatielocatie te gebruiken voor de eigen medewerkers, coaches en spelers. Daarnaast moeten clubs wekelijks melden hoeveel van hun personeel inmiddels een prik gehad heeft.

Ondertussen zijn de onderhandelingen tussen de NFL en spelersvakbond NFLPA over het komende voorseizoen in volle gang. De vakbond wil graag dat de offseason-programma’s geheel virtueel worden gehouden om zo de veiligheid van de spelers te garanderen. Daarnaast wordt er nagedacht over eventuele versoepelingen van de regels voor mensen die gevaccineerd zijn.

De NFL is in ieder geval op tijd begonnen met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Eerder sprak de league al de wens uit om het gehele seizoen in goedgevulde stadions af te werken. Om dat allemaal ordentelijk te laten verlopen is het natuurlijk belangrijk dat de teams zich tot het goede voorbeeld maken, iets waar nu dus hard aan gewerkt wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *