Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gridiron Power Ranking, 32-25: Watson ontregelt Texans én Panthers

De NFL Draft is in aantocht, dus is het de hoogste tijd voor de eerste echte Gridiron Power Ranking! We bouwen graag de spanning op en beginnen dus aan de onderkant van de lijst, met de nummers 32 tot en met 25.

32. New York Jets
Hoe graag we ook zouden willen, we kunnen niet anders dan de New York Jets op dit moment op de laatste plek te zetten. De Jets hebben in Robert Saleh een nieuwe hoofdcoach en geen franchise quarterback, na het traden van Sam Darnold. Tijdens de free agency werden geen echt grote namen aangekondigd. Wel hebben de Jets natuurlijk uitstekend draftkapitaal met onder andere twee picks in de eerste ronde – maken ze daar goed gebruik van, dan zien we de groene New Yorkers in onze volgende ranking ongetwijfeld hoger terug.

31. Denver Broncos
Sinds de gloriedagen van Peyton Manning in Colorado voorbij zijn, is weinig zeker bij de Broncos. Negen verschillende quarterbacks startten sinds 2016 in het oranje, waarvan drie in het afgelopen jaar. Tijdens de free agency zag men in Denver running back Phillip Lindsay vertrekken, maar werd de verdediging wel verstevigd met onder andere cornerback Kyle Fuller. Het probleem blijft: aanvallend zijn de Broncos redelijk ondermaats. Het is men in Denver dus aan te raden om de negende pick te gebruiken om een aanval te smeden, waarmee de Broncos niet voor de zevende keer op rij naast de play-offs grijpen.

30. Jacksonville Jaguars
De Jags hebben aardig wat sympathie onder NFL-fans, maar moeten uitkijken dat dat niet in een soort medelijden vervalt. Sinds het winnen van de AFC South in 2017 is het er namelijk niet beter op geworden: 5-11, 6-10 en 1-15 zijn niet echt records om trots op te zijn Tijdens de free agency deed Jacksonville weinig spectaculairs, maar met de first overall pick in de draft staat quarterback Trevor Lawrence op het punt een Jaguar te worden. Een absolute kwaliteitsimpuls – sorry, Minshew Maniacs – maar men moet in Florida ook de andere negen picks goed gebruiken, anders dreigt een nieuw teleurstellend seizoen.

29. Philadelphia Eagles
Alle druk bij de Eagles lijkt op de schouders van de pas vorig jaar gedrafte quarterback Jalen Hurts te komen liggen, nu Carson Wentz is vertrokken. Dat is een kwetsbare situatie om je als team in te bevinden, zeker omdat Hurts in zijn eerste jaar slechts vier keer starter was. Tijdens free agency konden ze weinig doen door gebrek aan cap space, maar Philly heeft met elf picks wel de meeste opties van alle teams in de draft. Tip: maak er goed gebruik van, anders wordt het (weer) een moeizaam jaar.

28. Atlanta Falcons
Matt Ryan. Daar is eigenlijk alles mee gezegd, wat betreft de Falcons. De 35-jarige quarterback is nog solide, maar allang niet meer de viervoudig Pro Bowler van weleer. Het kan dus slim zijn voor Atlanta om pick nummer vier straks uit te geven aan een nieuw toptalent op die positie. Wat de toekomst ook brengen mag, op dit moment hebben de Falcons geen best roster.

27. Houston Texans
De vele aanklachten tegen Deshaun Watson pakken zich als donkere wolken samen boven alles wat de Texans op dit moment doen. Een flinke lijst spelers, die niet beter dan gemiddeld zijn, werd binnengehaald tijdens free agency, weinig om echt warm van te worden als Texans-fan. Bovendien vertrok defensive end JJ Watt, nog altijd één van de beste pass rushers in de league. Tot overmaat van ramp besloot Houston in 2019 om hun first round pick van dit jaar te traden, niet wetende dat dat de third overall pick zou zijn. Al met al loopt er nog wel wat kwaliteit rond in Houston, maar het houdt niet over.

26. Cincinnati Bengals
Rookie Joe Burrow deed niet al teveel verkeerd in zijn eerste jaar als startende quarterback van de Bengals. De ernstige knieblessure die hij opliep in week 11 legt de vinger dan ook op de zere plek: de offensive line. De franchise quarterback moet beter beschermd worden, want Burrow kreeg het afgelopen seizoen te zwaar te verduren. Cincinnati zou er dus wellicht goed aan doen om hun vijfde overall pick te besteden aan O-Liner Penei Sewell en de verleiding om een receiver te draften te weerstaan.

25. Carolina Panthers
In eerste instantie leken de Panthers in de free agency voor Deshaun Watson te gaan. Dat het, mogelijk door de controverse rondom Watson, nu Sam Darnold is geworden, is dan toch een milde teleurstelling. De terugkeer van Christian McCaffrey na zijn blessure zal Carolina geen windeieren leggen, maar er is wel iets meer nodig voor een team potten kan breken in de NFL. Of de Panthers dat beetje meer op dit moment hebben, is twijfelachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *