Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tyron Vrede: ‘Geweldig, maar nu begint het pas’

De droom van de Nederlandse linebacker Tyron Vrede is afgelopen week definitief uitgekomen: na eerder al als tiende te zijn gedraft, mag de voormalig Amsterdam Crusader zich nu definitief CFL-speler noemen, na het roster van de Ottawa Redblacks te hebben gehaald. ,,Het is nog steeds niet helemaal ingedaald, maar naarmate de start van het seizoen dichterbij kwam, begon het allemaal wel steeds wat definitiever te voelen.’’

,,Ik ben op 1 juli vertrokken uit de Verenigde Staten voor het trainingskamp.’’ Een lange rit voor Vrede. ,,Ik ben met de auto gegaan, dus dat was zo’n 18 uur rijden. Maar toch was dat wel de juiste keuze denk ik, ik had zoveel spullen om mee te nemen… En nu ben ik van niemand afhankelijk om ergens te komen.’’

Bij zijn aankomst in Ottawa ging de linebacker echter niet direct naar een trainingskamp of naar de faciliteiten van de club. ,,Bij aankomst moest ik gelijk een week in quarantaine. Eigenlijk wilde ik gelijk de stad gaan verkennen, maar dat kon dus niet.’’

Ook trainen was in die week natuurlijk ingewikkeld, maar een soort oplossing werd snel gevonden. ,,Met YouTube-filmpjes van workouts ben ik een heel eind gekomen. Daarnaast ben ik ook maar eens aan yoga gaan doen, en ik heb ook mooi de tijd gehad om het playbook alvast eens goed te bestuderen.’’

Na aan de coronaverplichtingen te hebben gedaan, kon Vrede eindelijk zijn teamgenoten ontmoeten. ,,Dat was zeker interessant, al was het die eerste periode ook wel erg spannend. Elke dag werd er wel iemand gecut, soms zelfs waar ik bij stond. Dan is de droom in één keer voorbij voor zo iemand. Maar de ontvangst en de sfeer in het team waren gewoon goed. Er zijn een aantal ervaren linebackers van wie ik volop tips heb gekregen en de coaches leggen alles heel gedetailleerd uit.’’

En afgelopen week betaalde het harde werk van de voormalig Amsterdam Crusader zich uit: de naam Tyron Vrede staat definitief op het roster van de Ottawa Redblacks. ,,Het is geweldig. Dit is iets waar heel veel mensen van dromen, en ik heb het bereikt. Maar aan de andere kant, nu begint het pas. We zijn nu naar de eerste wedstrijd aan het toewerken.’’

Aan zijn professionele houding zal het dan ook niet liggen: ,,Als ik een doel heb bereikt wil ik altijd direct weer naar het volgende toe werken. Het team verandert elke week, elk jaar, ik moet me constant aanpassen en hard blijven werken. Dit is het jaar waarin ik moet laten zien dat de coaches de juiste keuze hebben gemaakt.’’

,,Over een paar maanden hoop ik mezelf te zien als iemand die het écht waar heeft gemaakt en dat kan ik alleen maar doen door plays te maken voor het team,’’ besluit Tyron Vrede. Zijn debuut kan hij in de vroege ochtend van 8 augustus gaan maken. Dan, om 04:00 uur Nederlandse tijd spelen de Redblacks uit bij de Edmonton Elks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *