Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Kirk Cousins niet langer spreekbuis lokaal ziekenhuis

Holland Hospital in Holland, Michigan, heeft Kirk Cousins ontslagen van zijn plicht als ‘bekend gezicht’ van het ziekenhuis. Het ziekenhuis verbrak -althans voorlopig- de banden met de spelverdeler, omdat hij zich niet wenst te vaccineren. Het is het zoveelste geval van de wig die tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden wordt gedreven.

Het standpunt van het ziekenhuis is wel helder. Het ziekenhuis is trots dat Cousins het gezicht van het ziekenhuis wil zijn en complimenteert hem ook met de samenwerking op zoveel andere vlakken. Het niet nemen van een vaccinatie druist echter in met de kernwaarden van de ziekenverzorgers in Holland.

“We moeten er zeker van zijn dat de communicatie omtrent vaccinatie helder en onomwonden is,” zo laat het ziekenhuis in een statement weten. “En uiteraard heeft iedereen recht op zijn mening. Maar mensen die vanuit onze naam spreken, moeten ook de boodschappen ondersteunen die wij belangrijk achten om naar buiten te brengen. Zeker op het gebied van zaken die belangrijk zijn voor de gezondheid van het individu en de gemeenschap.”

Cousins noemt zijn standpunt tegen vaccinatie persoonlijk en privé. ‘Als ik dood ga, dan ga ik dood,’ viel uit zijn mond op te tekenen toen het over een mogelijke besmetting ging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *