Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nieuwe poging om Dutch Lions leven in te blazen

De Dutch Lions, het nationale American footballteam van Nederland, wordt komend seizoen weer opgebouwd, met als doel om in december een internationale wedstrijd te spelen. Dat maakte de AFBN deze week bekend via haar sociale media.

Net als in 2020 de bedoeling was, moet er in het speelschema van het aankomende seizoen ruimte worden gemaakt voor de trainingen van de equipe van hoofdcoach Marcel Meijerink. In september moet het nieuwe avontuur van de Lions beginnen met een open try-out, waarna er een selectie kan worden gemaakt.

Grote plannen heeft de bond dus wel, maar geld blijft een probleem. De kosten voor trainingskampen en wedstrijden zullen dan ook door de spelers zelf moeten worden vergoed.

Ook qua personeel moet er nog het één en ander worden binnengehaald voor de Lions wedstrijdklaar zijn, in de vorm van een aantal vrijwilligers. Onder andere de PR-afdeling en de medische staf zoeken nog mensen. Geïnteresseerden kunnen zich melden door een mail te sturen naar dutchlions@afbn.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *