Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

QFL ‘Female football’ staat op punt van losbarsten in Nederland

American football is in Nederland niet langer enkel een sport voor mannen. Op 12 september start de eerste Nederlandse footballcompetitie voor damesteams, de Queens Football League (QFL). Zes teams uit het hele land doen mee aan een competitie die eind november uit moet monden in de kampioenswedstrijd, de Queens Bowl.

De teams die meedoen zijn de 0’30 Wolverines (Utrecht), Amsterdam Cats, Eindhoven Valkyries, The Hague Black Scorpions (Den Haag), Rotterdam Ravens en Zwolle Blue Jays. De Almere Foxes, die op de website van de league wel als vereniging genoemd staan, zijn in het competitieschema niet terug te vinden.

12 september is de beoogde startdatum van de competitie. De 0’30 Wolverines nemen het dan in eigen huis op tegen de Zwolle Blue Jays. De teams spelen in de twee maanden daarna allemaal één keer tegen elkaar, en dus een totaal van vijf wedstrijden.

Hoe wel de exacte opzet nog niet duidelijk bekend is gemaakt, ligt het in de lijn der verwachting dat de top-2 teams uit een gezamenlijke ranglijst op 28 november met elkaar gaan strijden om de eerste Queens Bowl. Ook de locatie van dat duel is nog niet bekend gemaakt.

Ronde 1
12-09: 0’30 Wolverines vs. Zwolle Blue Jays
18-09: The Hague Black Scorpions vs. Eindhoven Valkyries
19-09: Amsterdam Cats vs. Rotterdam Ravens

Ronde 2
26-09: 0’30 Wolverines vs. The Hague Black Scorpions
02-10: Amsterdam Cats vs. Zwolle Blue Jays
03-10: Rotterdam Ravens vs. Eindhoven Valkyries

Ronde 3
10-10: The Hague Black Scorpions vs. Amsterdam Cats
16-10: Zwolle Blue Jays vs. Rotterdam Ravens
17-10: Eindhoven Valkyries vs. 0’30 Wolverines

Ronde 4
24-10: Rotterdam Ravens vs. 0’30 Wolverines
30-10: Eindhoven Valkyries vs. Amsterdam Cats
31-10: Zwolle Blue Jays vs. The Hague Black Scorpions

Ronde 5
07-11: Amsterdam Cats vs. 0’30 Wolverines
13-11: Rotterdam Ravens vs. The Hague Black Scorpions
14-11: Eindhoven Valkyries vs. Zwolle Blue Jays

Queens Bowl I
28-11: NNB vs. NNB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *