Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Quarterbacks bekend in Denver en Jacksonville

In Denver en Jacksonville is de zoektocht naar een startende quarterback voor het seizoen ten einde. Teddy Bridgewater en Trevor Lawrence beginnen het NFL-seizoen als basisspeler.

Bridgewater neemt het roer over van Drew Lock, die vorig seizoen de starter was. Het team maakte de beslissing bekend via social media vanmiddag. Bridgewater is sinds april aangesloten bij de franchise, nadat Denver een 2021 pick in de zesde ronde van de NFL Draft voor hem opgaf. Vorig seizoen was Bridgewater starter in Carolina, waarbij hij bijna 70% van zijn passes raak gooide, in combinatie met 15 touchdowns en 11 onderscheppingen. Bridgewater verdiende de starting job bij Carolina, omdat hij het jaar daarvoor bij New Orleans had laten zien nog best een balletje te kunnen gooien na een heftige knieblessure in 2016.

Sinds Super Bowl L is Denver vijf opeenvolgende seizoenen op rij met een nieuwe quarterback aan het seizoen begonnen.

Drew Lock is in Denver de ‘odd man out’. Zijn twee seizoenen in Colorado zijn niet bovengemiddeld goed en daarom is Denver continue op zoek gebleven naar competitie. Lock gooide vorig seizoen 16 touchdowns om 15 onderscheppingen en dat was voor het management enigszins teleurstellend na een veelbelovend rookie year.

In Jacksonville kreeg Trevor Lawrence de basisplaats in handen geworpen van coach Urban Meyer. Hij neemt het roer over van Gardner Minshew ondanks een middelmatig preseason. De aanval van Jacksonville scoorde tot op heden slechts drie punten tijdens preseason en Lawrence was in die beide uitingen niet overtuigend. Afgelopen weekend wist hij het team opnieuw niet naar een touchdown te leiden met 14 van de 23 passes voltooid en 114 yards.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *