Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

49ers officieel radiostil over QB, naam Garoppolo schemert door

De San Francisco 49ers houden de kaken enkele weken voor het begin van het seizoen nog stijf op elkaar als het gaat om wie er als eerste spelverdeler aan het seizoen gaat beginnen. De gegadigden: Jimmy Garoppolo, die de Niners al naar een Super Bowl-game leidde in 2019, en Trey Lance, de derde pick uit de afgelopen NFL Draft.

Zowel hoofdcoach Kyle Shanahan als Garoppolo willen niks mededelen over wie de meeste kans maakt om op 12 september als quarterback te starten, als de 49ers uit bij de Detroit Lions aan het seizoen beginnen. Toch is vooral uit de woorden van laatstgenoemde wel een en ander op te maken.

,,Ik heb een redelijk goed idee wie er zal starten’’ verklaarde ‘Jimmy G’ deze week. ,,Ik ben blij met waar ik sta, en met onze offense als geheel.’’ Daarin kun je prima lezen dat Garoppolo verwacht te starten, want de man die als back-up bij de New England Patriots al twee Super Bowls won zal met niets minder dan een basisplaats tevreden zijn.

,,Maar Kyle is the baas, hij zal de call maken’’ voegde de quarterback nog toe.

Trey Lance lijkt daarmee voorlopig genoegen te moeten nemen met een plaats op de bank. Hoewel, het feit dat Garoppolo open is over zijn gesprekken met Saints-quarterback Taysom Hill – die zelf nog strijdt om de starter te worden, na als back-up achter Drew Brees de voorbije jaren wel relatief veel snaps te hebben gespeeld – verraadt dat de voormalig Walter Payton Award-winnaar er wel rekening mee houdt dat hij niet élke snap zal spelen.

De definitieve keuze van Kyle Shanahan laat wellicht nog even op zich wachten, want de hoofdcoach lijkt niet bereid meer informatie prijs te geven dan strict noodzakelijk. ,,Wat heb je eraan om dat nu al bekend te maken? Er is maar één reden die ik kan bedenken – en dat is om de speculaties te stoppen. Maar niks dat ons team helpt, dat ervoor zorgt dat wij beter gaan spelen.’’

Zondagavond oefenen de San Francisco 49ers nog tegen de Las Vegas Raiders, voordat het seizoen definitief losgaat op 12 september. Zoals vermeld spelen de Niners dan een uitwedstrijd bij de Detroit Lions, in het vroege zondag-tijdsslot.

Foto: Pro Shots / Zuma Press

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *