Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Laatste preseason-wedstrijd Saints afgelast door orkaandreiging

De laatste wedstrijd van de New Orleans Saints tijdens het voorseizoen op weg naar het nieuwe seizoen van de National Football League is afgelast. Door de aanhoudende dreiging van extreem natuurgeweld door orkaan Ida zou het niet veilig zijn om in de ‘Superdome’ een wedstrijd te spelen.

Eerder werd het duel met de Arizona Cardinals al vervroegd, van 7 uur ’s avonds (lokale tijd) naar 12 uur ’s middags. Omdat de orkaan al in kracht toenam is op last van de gouverneur van Louisiana, de staat waarin New Orleans ligt, na overleg tussen de NFL en de Saints besloten om de wedstrijd toch definitief af te gelasten.

Het is niet voor het eerst dat de New Orleans Saints te maken krijgen met een orkaan. In 2005 zorgde de verwoestende orkaan Katrina – zondag precies zestien jaar geleden – ervoor dat de Superdome zwaarbeschadigd raakte. Tijdens de orkaan werd het stadion echter wel gebruikt om evacuées die de stad niet meer konden verlaten op te vangen. Katrina betekende destijds de dood van 1836 mensen, zowel in Amerika als op eilanden in de Caraïbische Zee.

Op dit moment is natuurlijk vooral te hopen dat soortgelijke taferelen niet opnieuw plaatsvinden, en ook dat de sportieve consequenties voor de Saints meevallen. Concreet betekent het in ieder geval dat er geen laatste test komt voor de quarterbacks Jameis Winston en Taysom Hill, om de strijd om de positie van QB1 te beslechten. Naar verluidt was Winston voor die positie echter al de favoriet.

Foto: Pro Shots / Zuma Press

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *