Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Brady breekt NFL-record én harten Patriots-fans bij terugkeer op Foxborough

Quarterback Tom Brady heeft bij zijn terugkeer in Gilette Stadium het all-time passing yards record van de National Football League gebroken bij een nipte 19-17 zege op de New England Patriots.

Het oude record stond op naam van de inmiddels gepensioneerde Drew Brees (San Diego Chargers/New Orleans Saints) en was maar liefst 80.358 yards. Tijdens het eerste kwart van de wedstrijd Tampa Bay Buccaneers at New England Patriots kwam Brady met een 28 yard play op gelijke hoogte met Brees, om er even later definitief overheen te gaan.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Tom Brady geëerd met een video van hoogtepunten in New England en luid toegeschreeuwd vanaf de tribunes in Foxborough. Tijdens de wedstrijd ontstond er ook boegeroep. Dat werd door Brady afgestraft door de Bucs naar een 19-17 overwinning te leiden tegen de club waar hij twintig jaar lang rondliep.

,,Ik ga hier niet staan huilen, dat is achter me. Ik heb hier twintig jaar gespeeld, niks dan goede herinneringen” gaf Brady na de wedstrijd nog aan.

Foto: Pro Shots / SIPA USA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *