Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lamar Jackson doet Superman

Lamar Jackson doet zijn best om opgesomd te worden in het rijtje van quarterbacks die aanspraak maken op de NFL MVP Award. Gisteren deed de spelverdeler van de Baltimore Ravens zijn beste vertolking van Superman: hij was verantwoordelijk voor 504 van de 523 aanvallende yards van zijn ploeg. Door zijn indrukwekkende optreden bracht Jackson zijn club terug van een 25-9 achterstand. De ploeg won uiteindelijk in overtime van Indianapolis Colts.

Jackson werd met zijn optreden de eerste speler in de NFL-geschiedenis met 400 yards passing, 4 touchdown passes, geen enkele onderschepping en meer dan 50 yards rushing in één wedstrijd. Zijn laatste twee touchdowns van de reguliere speeltijd gooide hij op tight end Mark Andrews, die zichzelf ook in de geschiedenisboeken speelde. Andrews voegde zich bij Steve Smith als de enige speler uit de Ravens-geschiedenis met meer dan 10 catches, meer dan 100 yards en twee touchdowns of meer.

Het is niet de eerste keer dat Jackson verantwoordelijk is voor het overgrote deel van de aanvallende yards van zijn team. Op internet circuleert zelfs een statistiek waaruit blijkt dat de quarterback met zijn 1.860 yards meer yards heeft vergaard dan 18 NFL-teams. Jackson blijft San Francisco 49ers (1.841 yards) nipt voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *