Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Zaterdagavondpot Hurricanes @ Phantoms kent maar één hoogtepunt

De eerste Gridiron Saturday Night Football-wedstrijd heeft weinig spektakel opgeleverd. De Flevo Phantoms moeten het in eigen huis afleggen tegen de Hilversum Hurricanes, waarbij de eindstand het niveau van de wedstrijd verraadt: 0-6.

Beide teams spelen zaterdagavond op Sportpark De Marken hun eerste wedstrijd van het seizoen, in speelronde twee van de AFBN Eredivisie. De Phantoms hebben al wel een win kunnen noteren, na een forfeit van de Groningen Giants drie weken geleden. De eerste wedstrijd van de Hurricanes werd afgelast nadat zowel de Hilversummers als tegenstander Amsterdam Panthers geen bespeelbaar veld konden vinden.

Het gebrek aan wedstrijdritme wordt duidelijk zichtbaar in de wedstrijd, die in de eerste helft gekenmerkt wordt door een ontelbare hoeveelheid vlaggen. Het lukt Hilversum zo nu en dan nog om een drive van enkele tientallen yards op de mat te leggen, maar de hoeveelheid 1st downs voor de thuisploeg blijft beperkt tot een hand vol.

Omdat vooral de defenses hun werk doen, zitten we al ver in het derde kwart als de eerste – en enige – score van de wedstrijd gemaakt wordt. Quarterback Maurice Tielen passt 21 yards naar receiver Thomas Klink in de endzone, waarmee de Hurricanes dolgelukkig zijn. Het extra punt wordt dan weliswaar geblokt, maar op dat moment is namelijk al duidelijk dat één score in deze wedstrijd wel eens het beslissende gat kan opleveren.

Dat blijkt te kloppen, want het vierde kwart zit eveneens niet vol aanvallende hoogstandjes. Sterker nog, door maar liefst zes turnovers verdeeld over de twee teams komen beide ploegen niet meer in de buurt van een score.

Na de eerste divisional match-up staan de Hilversum Hurricanes nu gedeeld bovenaan in Groep B van de Eredivisie. Zondag spelen in dezelfde groep nog de 010 Trojans tegen de Lelystad Commanders in Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *