Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Game of the Week is Commanders @ Falcons: ,,Ik verwacht echt een spannend duel”

Speelronde vier in de AFBN Eredivisie is aanstaande. Zondagmiddag komen alle clubs in actie, voor de laatste keer in 2021. In de Gridiron Game of the Week spelen de Lelystad Commanders in Arnhem tegen de Falcons. We beschouwen voor op deze kraker met beide hoofdcoaches.

,,We zijn op weg naar de play-offs denk ik’’ begint Martin Doomen, HC van de Arnhem Falcons, vol vertrouwen. Niet vreemd, want de 2-1 Falcons staan stevig tweede in Groep A van de Eredivisie. ,,We hebben goede zaken gedaan met twee overwinningen in onze eigen poule.”

De Lelystad Commanders gaan ook 2-1, en hebben zich herpakt na een grote 56-19 nederlaag in de eerste speelronde. ,,We staan er in elk geval beter voor van bij de eerste game, tegen de Amsterdam Crusaders” legt Lelystad-hoofdcoach Michiel Veerkamp uit. ,,We waren toen ook niet op volle oorlogssterkte en dat zal komende zondag ook nog niet zo zijn, maar er is zeker wel verbetering zichtbaar.”

,,Ik denk dat we qua niveau gelijkwaardig zijn” blikt Veerkamp vooruit. Zijn Arnhemse collega beaamt dat. ,,Ik verwacht echt een spannend duel.”

Het past bij de competitie, waarin een aantal teams echt gelijkwaardig aan elkaar is. ,,Het lijkt weer dicht bijelkaar te zitten. Ik zie weinig grote uitslagen voorbij komen, al heeft het weer daarbij denk ik ook parten gespeeld. Maar dat hoort nu eenmaal bij de tijd van het jaar.” Veerkamp: ,,Je ziet wel dat de Crusaders er weer bovenuit lijken te stijgen.”

De thuisploeg van komende zondag, de Arnhem Falcons, won de laatste twee wedstrijden met shutouts van de Groningen Giants en de Amsterdam Panthers. ,,Dat ligt ook nog wel aan de tegenstanders. We hebben nog niet tegen de teams gespeeld die makkelijk scoren, in dat opzicht volgt nu een eerste test tegen veel ervaren atleten.” De Lelystad Commanders wonnen afgelopen speelronde met 8-7 op het nippertje van de Hilversum Hurricanes, zag ook de hoofdcoach. ,,Dat was echt een zwaarbevochten zege. We hebben geluk dat we daar die safety nog scoren, het was een zeer defensieve game.”

Waar de Commanders één van de best passende teams in de Eredivisie zijn, geldt dat bij de Falcons juist voor de befaamde Arnhemse run-game. Al wil Martin Doomen ervoor waken dat dat het enige wapen is van de ploeg. ,,Dat is onze kracht, maar we willen in de top mee en dan moet de passing game ontwikkelen. Maar dat gebeurt ook, ik zie daar al verbeteringen in.”

Michiel Veerkamp verwacht tenslotte dat de sleutel wel eens bij de defenses kan liggen. ,,Als wij hun run-game kunnen uitschakelen, of zij onze passing game onschadelijk kunnen maken, dan kan dat de doorslag geven.”

Het duel zal zonder publiek worden afgewerkt op Sportpark ’t Cranevelt in Arnhem. Gridiron is er echter live bij, en zal live verslag doen via Twitter. Een uitgebreid wedstrijdverslag verschijnt ook op Gridiron.nl.

Foto: digishotspro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *