Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ooit verlamde linebacker wil dat Ben Roethlisberger stopt

Het is tijd voor Pittsburgh Steelers quarterback Ben Roethlisberger om te stoppen. Dat vindt althans voormalig All-Pro linebacker Ryan Shazier. 

Shazier speelde vier seizoenen lang met de quarterback. “Ik ben een grote fan van Ben en hij is een vriend van mij,” aldus Shazier. “Natuurlijk wil ik dat hij succesvol is. Maar soms vertelt het spelletje jou wanneer het tijd is om te gaan. Iedereen wil spelen als een Tom Brady, maar voor Big Ben is de tijd gekomen.” 

De verdediger weet hoe het is om niet meer te kunnen leveren wat je ooit wel kon. Zaterdag is het vier jaar geleden dat zijn loopbaan abrupt tot een einde kwam. In een wedstrijd tegen de Cincinnati Bengals raakte hij verlamd. Tijdens zijn carrière vergaarde hij 299 tackles en 7 sacks, gecombineerd met 25 verdedigde passes, 7 geforceerde fumbles, 3 veroverde fumbles en 7 onderscheppingen.

Shazier knokte zich terug. Alhoewel de dokters hem maar 25% kans toedichtte om ooit weer te kunnen lopen, lukte het Shazier. 

De voormalig linebacker ziet dat Big Ben het fysiek niet meer kan opbrengen om dezelfde impact op de wedstrijd te hebben. Zijn grote kracht was om zich los te wrikken van verdedigers, zodat receivers meer tijd hadden om open te komen. “Hij had invloed op het spelletje, maar die gave heeft hij niet meer,” aldus Shazier. 

Roethlisberger speelt sinds 2004 in de NFL. Met 13 touchdown passes in 9 wedstrijden ligt hij op koers om voor het eerst in lange tijd onder de 30 touchdown passes uit te komen. Big Ben wordt in maart 40 jaar oud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *