Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Raiders defensive end promoot zondag LGBTQ+ schoenen

Las Vegas defensive end Carl Nassib promoot aankomende zondag regenboogschoenen met gekleurde veters als steunbetuiging aan de LGBTQ+ gemeenschap en ‘The Trevor Project’. ‘The Trevor Project’ is ’s werelds grootste interventie-organisatie voor zelfmoord en crisismanagement onder LGBTQ jongeren.

Carl Nassib is de eerste actieve NFL-speler die er tijdens zijn loopbaan openlijk voor uitkomt dat hij homoseksueel is. In de dertiende competitieronde krijgen spelers de kans schoenen te dragen die door artiesten zijn ontworpen met de ‘My Cause My Cleats’-campagne. De schoenen worden later voor het goede doel geveild.

Nassib maakte zijn keuze voor de LGBTQ+ schoen bekend in juni, tijdens de Pride Month. Nassib liet de boodschap gepaard gaan met een donatie van $100.000 dollar.

Nassib speelt aankomende zondag overigens zelf niet. Hij heeft een knieblessure. Dit jaar kwam de defensive end in alle elf de wedstrijden in actie tot nu toe. Hij noteerde 1,5 quarterback sack en een forced fumble in gelimiteerde speeltijd.

“We hopen dat deze historische vertegenwoordiging van de LGBTQ gemeenschap in de NFL jonge atleten over het hele land inspireert om hun waarheid uit te dragen en hun dragen na te jagen,” aldus het persbericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *