Detroit Lions van hatelijke nul af

De Detroit Lions hebben het ondenkbare gedaan en een wedstrijd gewonnen. Op de laatste play van de wedstrijd ving wide receiver Amon Ra St. Brown een touchdown pass van quarterback Jared Goff om de Minnesota Vikings te verslaan: 29-27. Door de overwinning hebben de Lions nu een 1-10-1 record.

“Daar gaan we weer,” moet menig Lions fans tien minuten voor tijd hebben gedacht. In de tweede helft verdween een 20-6 voorsprong van de ploeg uit Michigan namelijk als sneeuw voor de zon. Twee minuten voor tijd was het Minnesota Vikings wide receiver Justin Jefferson die zijn mannetje kwijt raakte en de go-ahead touchdown scoorde voor een 23-27 Vikings voorsprong.

De Lions stonden echter op en crossten onder leiding van Goff het veld over. De winst werd uitbundig gevierd in de kleedkamer van Motown. De laatste overwinning van de ploeg uit Detroit was 364 dagen geleden. De Lions wonnen toen, op 6 december 2020, van de Chicago Bears en interim-coach Darrell Bevell.

De spelers gaven hoofdcoach Dan Campbell na de wedstrijd onder luid gejuich de wedstrijdbal. Campbell moest daar echter niets van weten: in de persconferentie na afloop schonk hij de wedstrijdbal aan de slachtoffers van de Oxford Highschool shooting. Hij eerde de slachtoffers door hun namen op te noemen. Oxford is een voorstad van Detroit (tekst gaat door onder het filmpje).

De Lions haalden met de last second touchdown hun gram voor het verlies in de uitwedstrijd. Toen wonnen de Vikings dankzij een fieldgoal in de laatste seconde. Het was de eerste keer in elf wedstrijden dat de Lions meer dan 20 punten wisten te scoren.