Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Niners lopen lelijk tegen de lamp in Seattle

De San Francisco 49ers hebben geen beste beurt gemaakt tegen de Seattle Seahawks. In een wedstrijd vol turnovers kwam de thuisploeg aan de eerste zege in ruim een maand tijd, mede dankzij een succesvolle punt fake.

Laatstgenoemde gebeurde al op de eerste drive. Michael Dickson komt binnen de lijnen om te punten vanaf de eigen 27 yard line, maar wat volgt is een direct snap naar Travis Homer. Die heeft vervolgens aan één block voldoende om met een 73 yard run de voorsprong op het bord te zetten voor de Seahawks en Lumen Field uit zijn dak te laten gaan.

Het is het begin van een niet al te best, maar zeker spectaculair duel in Seattle. Maar liefst drie fumbles en drie interceptions kent de wedstrijd, waarin Seattle bovendien een safety scoort. Daarmee wordt de stand gelijkgebracht op 23-23, aan het begin van het derde kwart. San Francisco heeft dan zijn laatste touchdown allang gescoord – sterker, de hele tweede helft komen de Niners niet meer aan punten.

George Kittle mag zoals zovaak een lichtpunt genoemd worden aan rood-gouden zijde, met onder meer twee touchdown catches, één daarvan zijnde een 48 yard catch-and-run. Minder fortuinlijk was running back Trenton Cannon, vooral omdat zijn wedstrijd er na de kick-off al op zat. Een eng ogende hoofd- en nekblessure zorgde er zelfs voor dat Cannon met een ambulance van het veld gehaald werd. Achteraf bleek het gelukkig ‘slechts’ een hersenschudding te zijn, al blijft de RB ter observatie nog even in het ziekenhuis.

Voor de Seahawks was het al met al een geslaagde middag, met de eerste zege sinds eind oktober. Het is niet zo dat de problemen van Seattle helemaal verdwenen zijn, zeker niet zelfs – hoewel, dankzij Adrian Peterson hebben de Seahawks wel weer eens een rushing TD kunnen noteren. Peterson, die inmiddels aan zijn zevende franchise toe is, nestelt zich daarmee bovendien in de top-10 touchdownscoorders aller tijden.

Richting de play-offs zal het de nu 4-8 Seahawks niet meer stuwen, maar een opsteker is een zege op aartsrivaal San Francisco natuurlijk altijd. Het is bovendien de vierde opeenvolgende zege voor de blauw-groenen in dit onderonsje, en eentje die voor de Niners erg vervelend is. Het team van Kyle Shanahan oogt bij vlagen als een waardig play-off team, maar door off-days als deze rijzen de twijfels weer. De 49ers gaan nu 6-6 en spelen nog tegen onder meer de Bengals, de Titans en de Rams.

Foto: Pro Shots / Action Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *