Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Toekomst Russell Wilson in het ongewisse

Tijdens het vorige offseason stak het gerucht de kop op dat Russell Wilson en Seattle Seahawks op ramkoers lagen, vanwege het gebrek aan aanvallende wapens en de staat van dienst van de offensive line. Tot een trade kwam het niet, omdat hoofdcoach Pete Carroll aangaf dat alle problemen waren besproken. Nu de formatie met een 4-8 record de onderste plek in de NFC West bezet, zwellen de geruchten opnieuw aan. Zeker omdat Seattle geen pick heeft in de aankomende NFL Draft.

Seattle ligt op koers voor het eerste losing season met de quarterback ‘under center’. Wilson kan de formatie echter in gijzeling houden, omdat er een non-trading clausule in zijn contract is opgenomen. Vorige week verscheen er een nieuwsbericht dat Wilson bereid zou zijn de clausule in zijn contract voor een aantal teams wel te willen opgeven. Het zou gaan om de New Orleans Saints, New York Giants en Denver Broncos.

Voor alle drie de teams is een statement te maken, maar de Giants hebben de meeste trade value:

De New York Giants spelen in de grootste mediamarkt van de Verenigde Staten en die markt verdient een superster a la Wilson. De ploeg uit New York heeft ook de grootste draft ammunitie om een deal mogelijk te maken. De G-Men beschikken vooralsnog in de aankomende NFL Draft over twee picks in de top 7 spots. Er is echter een maar: de ploeg uit de Big Apple heeft zo’n beetje dezelfde problemen als waarom Wilson is uitgekeken op Seattle. Wellicht dat dit de reden is dat quarterback Daniel Jones het momenteel nog niet heeft laten zien in New Jersey. Jones van de juiste wapens voorzien zou een alternatieve tactiek kunnen zijn.

Ook New Orleans Saints en Denver Broncos zijn quarterback-needy teams, maar hebben beiden maar een pick in de opkomende NFL Draft. Denver is qua team het meest play-offs ready en zal Wilson vanuit een speloogpunt het meest kunnen bekoren. Receivers Courtland Sutton en Tim Patrick liggen voor langere tijd vast en Jerry Jeudy is in potentie de volgende ster aan het firnament. Bovendien heeft de ploeg een ijzersterke verdediging.

De New Orleans Saints lijken op papier een goede match met hoofdcoach Sean Payton, maar hebben een uitdaging op het gebied van de salary cap. Volgens overthecap.com moet de ploeg uit Louisiana volgend seizoen $61,2 miljoen schrappen om alles financieel op orde te krijgen.

Zoals een echte prof betaamt zei Wilson afgelopen de juiste woorden toen hem naar het artikel werd gevraag. “Dat speelt nu niet door mijn hoofd,” gaf hij aan. “Ik heb dat niet gezegd, ik heb focus op wat wij hier aan het doen zijn. Overduidelijk hou ik van Seattle. Dit is een plek waar ik vanaf het begin af aan veel liefde voor heb gehad, elke dagm elk moment.”

Toen hem gevraagd werd of hij zijn contract uitdient, dat nog minimaal twee seizoenen loopt, was hij vastberaden: “Dat is wel mijn hoop. Hopelijk kan ik hier nog 20 jaar spelen. Of dat gaat gebeuren? Dat weet ik niet. Daar bid ik voor, daar heb ik mijn hoop op gevestigd. Het gaat over de toekomst, dus het is nu nog niet aan de orde. Ik heb focus op het nu.”

Of Wilson de seizoenen in Seattle nog gegund zijn is maar de vraag. Sinds het overlijden van teameigenaar Paul Allen, zijn de Seahawks eigendom van het Paul G. Allen Trustfund. Aan het roer van dat trustfund staat Jody Allen. Haar missie is om de visie van Paul Allen te implementeren voor de toekomstige generaties. Verliespartijen maken daar geen onderdeel van uit en het gerucht gaat dat er grote veranderingen op stapel staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *