Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

[update] Urban Meyer ontslagen bij Jacksonville Jaguars

[update] Het tijdperk Urban Meyer bij de Jacksonville Jaguars is voorbij. Teameigenaar Shad Khan heeft de coach hiervan gisteravond ontslagen. Na lang beraad kwam hij dat de conclusie onhoudbaar was. “Het was aan Urban om ons vertrouwen te geven sinds het incident na de London wedstrijd. Dit is helaas niet gebeurd.”

Offensive coordinator Darrell Bevell neemt het als interim coach over van de ontslagen headcoach.

De hoofdcoach leek wekelijks tegen een nieuw schandaal aan te lopen en zowel fans, spelers als zijn eigen assistenten leken hem meer dan zat. De druppel lijkt een rapport dat Meyer kicker Josh Lambo zou hebben getrapt tijdens de voorbereiding van een wedstrijd. Lambo zou zich hier openbaar tegen hebben verzet. Lambo werd ontslagen, nadat hij de eerste drie kicks van het reguliere seizoen miste.

Deze week kwam verder naar buiten dat de ooit zo succesvolle college-coach zijn assistenten onlangs poogde te vernederen. Hij deed dit door ze ‘losers’ te noemen, en door ze publiekelijk te forceren hun eigen CV’s te verdedigen en te vertellen wat ze allemaal gewonnen hadden in hun carrière.

Controverse kleeft zo inmiddels aan Meyer, sinds hij afgelopen offseason begon bij de sportief gezien noodlijdende Jacksonville Jaguars. Zo nam hij Chris Doyle in dienst, die als krachttrainer in Iowa zijn spullen moest pakken na vele aanklachten wegens racisme. Ook het gefaalde experiment met Tim Tebow, de voormalig quarterback die ineens tight end wilde spelen, blijft hangen.

En dan was er nog dat incident waarbij hij in een nachtclub er vrolijk op los danste met een veel jongere vrouw – en nee, dat was niet zijn echtgenote. Het is zeer de vraag hoeveel excuses en ontkenningen Meyer nog kan uiten, voor de maat definitief vol is.

Als de sportieve resultaten nu tenminste beter waren geworden, zou dat hem nog enige credibiliteit geven. Maar de Jags gaan 2-11, en er lijkt weinig potentieel voor snelle verbetering van dat record. General manager Trent Baalke zou er goed aan doen om deze misère ten minste deels ten einde te brengen en Meyer direct de laan uit te sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *