Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

AFC North is een coinflip

Cincinnati Bengals heeft gisteren met 15-10 gewonnen van de Denver Broncos. Door de overwinning, gekoppeld aan de nederlaag van de Baltimore Ravens tegen de Green Bay Packers, neemt de ploeg nu de leiding over in de AFC North. Vier teams in de AFC North hijgen elkaar in de nek: Baltimore heeft hetzelfde record als Cincinnati, maar moet op onderling resultaat de top playoff-plaats van het noorden aan de Bengals laten. Cleveland Browns (7-6) en Pittsburgh Steelers (7-6-1) kunnen de komende weken ook nog het feest verstoren.

Het lijkt er dan ook op dat de AFC North op een ongekende apotheose afstevent. Cleveland speelt –in een pot die door corona werd verplaatst- tegen Las Vegas Raiders (6-7). In de laatste twee weken van de competitie moet Cleveland nog aantreden tegen zowel de Pittsburgh Steelers als de Cincinnati Bengals. Tussendoor speelt het team tegen Green Bay Packers.

De Ravens spelen ook twee potjes tegen divisierivalen Cincinnati en Pittsburg. De derde wedstrijd is tegen Los Angeles Rams. Cincinnati en Pittsburgh spelen ook nog twee keer binnen de divisie en moeten het beide nog opnemen tegen de Kansas City Chiefs. Er lijkt dus geen uitgesproken favoriet.

Door de overwinning op Baltimore Ravens is Green Bay Packers overigens het enige team in de NFL dat gisteren een play-off plek veilig wist te stellen.

Pro Shots / Action Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *