Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL Mock Draft 17-24

In het derde deel van onze Mock Draft kijken we naar de keuzes van de teams die normaal dichtbij een Play-Offs plekken zitten. Door een aantal trades in voorgaande seizoenen is dit echter ook een plek waar sommige teams met needs opnieuw mogen kiezen. Welke keuzes zijn er nog over? Lees ook deel 1 en deel 2.

Auteur: Robbert Jan Drost, Area Scout, ALL22 Global Scouting Network

17. Pittsburgh Steelers

Needs:

  1. Quarterback
  2. Offensive Tackle
  3. Cornerback
  4. Interior Offensive Line
  5. Wide Receiver

Targets

  1. Charles Cross, OT, Mississippi State
  2. Trevor Penning, OT, Northern Iowa
  3. Kenyon Green, IOL, Texas A&M
  4. Desmond Ridder, QB, Cincinnati
  5. Malik Willis, QB, Liberty

Pick: Charles Cross, OT, Mississippi State

De kans is heel groot dat dit Big Ben zijn laatste seizoen is in Pittsburgh. Een quarterback is de nummer 1 prioriteit voor de Steelers aankomende offseason. Maar kijkend naar de beschikbare quarterback opties op dit punt in de Draft zie ik de Steelers eerder voor broodnodige offensive line hulp gaan. Een van de beste tackles in Charles Cross is nog beschikbaar. Hij is een instant upgrade over huidige left tackle Dan Moore Jr. Cross is een uitstekende atleet met zijn quickness en lateral agility om edge rushers te spiegelen. Zijn grootste minpunt is het gebrek aan kracht op het point of attack als run blocker. 

18. Baltimore Ravens

Needs:

  1. Edge Rusher
  2. Interior Defensive Line
  3. Cornerback
  4. Offensive Tackle
  5. Safety

Targets

  1. DeMarvin Leal, IDL, Texas A&M
  2. Jordan Davis, IDL, Georgia
  3. Trevor Penning, OT, Northern Iowa
  4. Daniel Faalele, OT, Minnesota
  5. Andrew Booth Jr, CB, Clemson

Pick: DeMarvin Leal, IDL, Texas A&M

Leal is een lastige evaluatie aangezien het gros van zijn productie komt al edge rusher. Dit terwijl hij beschikt over het prototypische frame en gewicht van een interior defensive lineman. Hij is absurd atletisch voor zijn size, maar de productie als interior defensive lineman matched het atletische vermogen op dit moment nog niet. De Ravens zijn een van de betere teams in het ontwikkelen van defensive lineman. Ze lijken daardoor de uitgelezen kandidaat om zijn potentie te ontgrendelen. Bovendien hebben ze dan meteen een vervanger voor Calais Campbell in de pocket. 

19. Minnesota Vikings

Needs:

  1. Cornerback
  2. Edge Rusher
  3. Safety
  4. Wide Receiver
  5. Linebacker

Targets

  1. Andrew Booth Jr, CB, Clemson
  2. Roger McCreary, CB, Auburn
  3. Ahmad Gardner, CB, Cincinnati
  4. Kairr Elam, CB, Florida
  5. Trent McDufie, CB, Washington

Pick: Andrew Booth Jr, CB, Clemson

Patrick Peterson en Bashaud Breeland hebben een aflopend contract na dit seizoen in Minnesota. Clemson cornerback Andrew Booth Jr zou een intrigerend pick zijn. Hij heeft de size, atletisch vermogen, physicality en ball skills die je wil zien van een first round cornerback. Wel is er ruimte voor verbetering in zijn read/react in Zone Coverage en in zijn tackling techniek. Hij is iemand die direct een impact kan maken voor een cornerback needy teams zoals de Vikings. 

20. Buffalo Bills

Needs:

  1. Interior Offensive Line
  2. Interior Defensive Line
  3. Wide Receiver
  4. Cornerback
  5. Running Back

Targets

  1. Kenyon Green, IOL, Texas A&M
  2. Jordan Davis, IDL, Georgia
  3. Darian Kinnard, IOL, Kentucky
  4. Devonta Wyatt, IDL, Georgia
  5. Roger McCreary, CB, Auburn

Pick: Kenyon Green, IOL, Texas A&M

Dit is de perfecte pick voor de Bills die broodnodig versterking kunnen gebruiken op de offensive line voor Josh Allen en de running backs. Kenyon Green is een veelzijdige offensive lineman met ervaring op alle posities, m.u.v. center. Bovendien is hij een ‘’roadgrading’’ run blocker door zijn speelkracht en physicality, iets wat ontbreekt op de Bills offensive line. Als pass blocker beschikt hij over de quickness om interior rushers te spiegelen. Al met al, een home-run pick voor de Bills en Josh Allen. 

21. Miami Dolphins (via San Francisco 49ers)

Needs:

  1. Interior Offensive Line
  2. Offensive Tackle
  3. Running Back
  4. Linebacker
  5. Wide Receiver

Targets

  1. Trevor Penning, OT, Northern Iowa
  2. Nicholas Petit-Frere, OT, Ohio State
  3. Bernhard Raimann, OT, Central Michigan
  4. Drake London, WR, USC
  5. Treylon Burks, WR, Arkansas

Pick: Trevor Penning, OT, Northern Iowa

De Dolphins offensive line is nog steeds ondermaats. Desondanks het feit dat de Dolphins meerdere offensive lineman hoog hebben gedraft de afgelopen jaren. Door Tua Tagovailoa zijn blessuregevoeligheid is een sterke offensive line extra belangrijk om het zodoende overeind en fit te kunnen houden. Trevor Penning is een ‘’small school prospect’’ uit Northern Iowa. Hij heeft het atletisch vermogen, competitive toughness, lengte en de size, met zijn 2 m en 150 kg om een een starting kaliber tackle te worden in de NFL. Hij was teamgenoot van Bills rookie Spencer Brown die dit seizoen een aantal wedstrijden heeft gestart als right tackle. Penning was volgens scouts de betere prospect van de twee. Enough said! 

22. Los Angeles Chargers

Needs:

  1. Cornerback
  2. Edge Rusher
  3. Interior Defensive Line
  4. Wide Receiver
  5. Tight End

Targets

  1. Trent McDuffie, CB, Washington
  2. Drake London, WR, USC
  3. Drake Jackson, DE, USC
  4. Roger McCreary, CB, Auburn
  5. Devonta Wyatt, IDL, Georgia

Pick: Trent McDuffie, CB, Washington

Trent McDuffie is ‘’tailored made’’ voor de Brandon Staley Cover-4 defense. Hij kan een dynamische duo vormen met Asante Samuel Jr. die een veelbelovend rookie seizoen heeft. Hij beschikt over de veelzijdigheid om zowel inside/outside cornerback te spelen in een Off-Man of Zone Coverage scheme door zijn route recognition en short-area quickness. Bovendien is hij een extreem betrouwbare tackler, altijd een bonus voor een cornerback in mijn ogen. Wel ontbreekt het McDuffie aan size en high-end atletisch vermogen. Maar kijkend naar zijn tape zie ik dit niet als dealbreakers. 

23. Philadelphia Eagles (via Indianapolis Colts)

Needs:

  1. Cornerback
  2. Safety
  3. Quarterback
  4. Linebacker
  5. Interior Offensive Line

Targets

  1. Devin Lloyd, LB, Utah
  2. Nakobe Dean, LB, Georgia
  3. Roger McCreary, CB, Auburn
  4. Kairr Elam, CB, Florida
  5. Jaquan Brisker, SAF, Penn State

Pick: Devin Lloyd, LB, Utah

De Eagles zijn historisch gezien geen team dat linebackers in de eerste ronde draft onder General Manager Howie Roseman. Maar met drie first round picks en een matige linebacker unit lijkt het me de perfecte tijd om deze streak te doorbreken. Bovendien is Lloyd een van de beste beschikbare spelers op dit punt in de NFL Draft. Zijn verbetering als coverage linebacker is de voornaamste reden waarom hij in de eerste ronde van de NFL Draft thuishoort. Zijn productie als run defender was nooit een vraagteken met zijn agressieve downhill speelstijl. Bovendien is hij een betrouwbare tackler. Hij is een instant upgrade over alle huidige Eagles linebackers. 

24. Detroit Lions (via Los Angeles Rams)

Needs:

  1. Quarterback
  2. Wide Receiver
  3. Cornerback
  4. Safety
  5. Linebacker

Targets

  1. Drake London, WR, USC
  2. Treylon Burks, WR, Arkansas
  3. Jahan Dotson, WR, Penn State
  4. Desmond Ridder, QB, Cincinnati
  5. Malik Willis, QB, Liberty

Pick: Drake London, WR, USC

De Lions hebben een van de slechtste, al niet de slechtste, wide receiver room in de NFL. Ongeveer elke fatsoenlijke receiver in deze Draft kan hier direct een impact maken. We zagen afgelopen jaar USC receiver Amon-Ra St. Brown een impact maken als rookie voor de Lions. Waarom geven we de Lions niet nog een USC wide receiver in Drake London? London was de meest productieve receiver in College voordat eind oktober geblesseerd uitviel. Hij is nog altijd nummer 1 in FBS met 19 contested catches. Hij is een big-body contested catch specialist met zijn size (1.95 m en 95 kg), body control, leaping ability en sterke handen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *