Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Historische performance Burrow in grote zege op Ravens

Wie nog vraagtekens had bij de kwaliteiten van Joe Burrow in de NFL, kan die definitief veranderen in uitroeptekens. De second year QB van de Cincinnati Bengals wierp zichzelf de geschiedenisboeken in tegen rivaal Baltimore Ravens: 525 yards en 4 touchdowns, slechts drie keer eerder vertoond.

Met dit bizarre totaal nestelt hij zich in een historisch rijtje. Alleen in 1951, 1990 en 2012 lukte het een quarterback om voor meer yards te passen in een enkele wedstrijd. De van Nederlandse komaf zijnde Norm Van Brocklin wierp in de beginjaren van de league het record, met 554 passing yards voor de LA Rams. Daarna volgden nog Warren Moon (Houston Oilers) en Matt Schaub (Houston Texans), allebei met 527 yards.

Alleen Moon gooide van die quarterbacks net als Joe Burrow geen interceptions bij hun recordperformances, waarmee Burrow sowieso pas de achtste quarterback is die in het regular season voor meer dan 500 yards gooit zónder interceptions.

Het spreekt vanzelf dat Burrow met zijn performance ook het franchiserecord van de Bengals heeft gebroken. Dat stond met 490 yards op naam van Boomer Esiason, gevestigd in een overtime game tegen de LA Rams in 1990. Tel daarbij op dat Burrow nu ook de eerste quarterback is die twee keer in één seizoen meer dan 400 yards passt tegen de Baltimore Ravens, en duidelijk is dat men in Cincy heel tevreden kan terugkijken op de keuze met de 1st pick in de draft van 2020.

Maar misschien wel het allerbelangrijkste, is dat Cincinnati voor de tweede keer de Ravens heeft weten te verslaan in seizoen 2021 van de NFL. Daarmee doen de oranje-zwarten uit Ohio hele goede zaken op weg naar de winst in de AFC North, met verreweg het beste divisional record.

Foto: Pro Shots / SIPA USA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *