Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

QFL na één seizoen ten einde, oprichtster trekt de stekker eruit

De eerste Nederlandse American footballcompetitie voor vrouwen, de Queens Football League, stopt al na één jaargang met bestaan. Dat maakte oprichtster Kanessa Muluneh vorige week bekend in een statement op Instagram. ,,Er waren in coronatijd gewoon te weinig vooruitzichten” laat Muluneh tegenover Gridiron weten.

De league startte begin september met zes teams. Ondanks een handvol afgelastingen was er sindsdien bijna wekelijks damesfootball op de Nederlandse velden, in aanloop naar de Queens Bowl. Daarin troffen eind november de twee beste teams van het reguliere seizoen, Amsterdam Cats en Rotterdam Ravens, elkaar opnieuw. De wedstrijd werd met 19-6 gewonnen door de thuisspelende Cats.

Toch was er een smet dit seizoen – namelijk de welbekende, die van het coronavirus. Daardoor mocht bij veel wedstrijden, waaronder de Queens Bowl zelf, geen publiek aanwezig zijn. Mede daardoor houdt de QFL al na één seizoen op te bestaan. ,,We konden in deze tijd niet groeien, en alles wat we planden werd weer door de war gegooid. Dan is het ook gewoon niet leuk meer” zegt Kanessa Muluneh, oprichtster van de league.

Het financiële aspect speelt daarin een bijrol, volgens Muluneh. ,,Ik ben zelf investeerder in de league, dus dat was niet het grootste probleem. Al kun je natuurlijk niet blijven investeren.”

De speelsters hoeven volgens de oprichtster in ieder geval niet te vrezen dat hun sport nu weer verdwijnt. ,,Er komt een nieuwe league, onder de naam Women’s Football League. Die wordt als bond opgezet.” Meer kan Muluneh daar niet over zeggen, want ze heeft zichzelf op afstand geplaatst en wil zich niet met de nieuwe competitie bemoeien.

Zelf kijkt ze met gemengde gevoelens terug op haar vertrek uit de footballwereld. ,,Aan de ene kant is dat jammer, maar we ik heb bereikt wat ik wilde bereiken. Eén van mijn dromen is uitgekomen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *