Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Vervanger QFL staat al klaar: WFL neemt alle teams over

Kort nadat bekend werd dat de QFL niet aan een tweede seizoen zal beginnen, heeft de vervanger zich inmiddels gepresenteerd. De Women’s Football League gaat als vereniging het damesfootball organiseren in Nederland, en alle zes voormalige QFL-teams worden actief in de league.

Oprichtster Kanessa Muluneh van de Queens Football League, ofwel QFL, besloot na één seizoen om te stoppen met de competitie. In reactie aan Gridiron.nl gaf ze toen al aan dat er een vervanger klaar stond, maar kon ze daar nog niet al teveel over zeggen.

Deze week verscheen op Instagram het account van de WFL, waarmee een nieuw platform voor damesfootball geboren lijkt. Vervolgens kondigden alle zes de teams – 0’30 Wolverines, Amsterdam Cats, Eindhoven Valkyries, The Hague Black Scorpions, Zwolle Blue Jays en Rotterdam Ravens – de overstap naar de WFL aan.

Over een startdatum van een nieuwe competitie is nog niets bekend. Vorig jaar werd de QFL tussen september en november afgewerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *