Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ook Panthers niet langer actief in Eredivisie

De Amsterdam Panthers hebben zich teruggetrokken uit de Eredivisie. Vermoedelijk ligt een spelersgebrek hieraan ten grondslag, en zijn de hoofdstedelingen na de Flevo Phantoms de tweede vereniging die het senior tackle team om die reden uit competitie neemt.

Het nieuws volgt anderhalve week na een forfeit van de Panthers. Voor de stadsderby tegen de Amsterdam Crusaders kon geen team op de been worden gebracht. Ergens mag dat opmerkelijk genoemd worden, want eind vorig jaar begonnen de Panthers ambitieus met het doorschuiven van de talentvolle jeugd.

Die rek lijkt er nu dus alsnog uit te zijn. Aan het begin van dit seizoen werden de Amsterdam Panthers aan de Eredivisie toegevoegd, nadat de club had aangegeven de door het vertrek van Lightning Leiden vrijgekomen plek wel te willen opvullen. Tot een vreugdevolle conclusie komt die stap dus niet.

Het wegvallen van de Panthers heeft ook invloed op het competitieverloop. Naar alle waarschijnlijkheid worden alle uitslagen van de Panthers dit seizoen omgezet in 0-20 nederlagen, ook de al gespeelde duels. En vooral de 010 Trojans zullen daar blij mee zijn – zij verloren als enige dit seizoen van de Amsterdammers en nemen met deze gratis zege plotsklaps de koppositie in in Groep B.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *