Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Web sluit zich rond Washington Commanders

Het web sluit zich rond teameigenaar Dan Snyder van de Washington Commanders. De teameigenaar ligt al een tijdje onder vuur, nu overheidsinstanties bezig zijn met een grootschalig onderzoek naar wanpraktijken bij het team. Naast het in stand houden van een ongezonde en intimiderende werksfeer, onderzoekt het Congress nu ook financiele misstanden bij het team.

Tenminste een iemand is naar voren gekomen die claimt dat de Commanders ticketinkomsten achter hebben gehouden voor de NFL. De ticket revenue sharing regel in de NFL betekent dat 40% van alle netto ticketinkomsten gedeeld worden met de NFL en van daaruit gelijk verdeeld door de NFL. Dit getal is tevens een factor in het samenstellen van de salary cap.

Volgens de cijfers heeft Washington Commanders het op een na laagste bezoekersaantal in de NFL.

Het laatste verwijt wordt door het team toegeschreven aan een rancuneuze ex-werknemer. Toch kun je je niet aan de indruk onttrekken dat het bergafwaarts is gegaan met de trotse franchise sinds Snyder het team in 1999 voor (toen een record) $800 miljoen dollar kocht. Onder Snyder ging het de Washington Commanders sportief niet goed af. Het team won slechts 156 van de 368 wedstrijden onder zijn bewind. De laatste Super Bowl dateert van ver voor zijn tijd: 1992.

Stabiliteit is onder Snyder ver te zoeken. Sinds hij het team in 1999 overnam hebben er negen hoofdcoaches een salarisstrook ontvangen. Bovendien versleet het team in dezelfde periode 27 quarterbacks.

Quarterback Alex Smith liet zich een aantal dagen geleden al uit over de verrotte sfeer in Washington. De oud-spelverdeler gaf toen aan dat de slechte sfeer en slechte PR rond het team ook invloed hadden op de selectie en het spel.

Het onderzoek naar de slechte werksfeer bij Washington heeft in ieder geval een slachtoffer opgeleverd. Onderzoek naar duizenden e-mails bij het bedrijf vanaf 2012 brachten rascistische en homofobe uitspraken aan het licht van hoofdcoach Jon Gruden van de Las Vegas Raiders. Hij nam ontslag. 

Vorige week kwamen berichten naar buiten dat Dan Snyder zijn dagelijkse werkzaamheden bij de Washington Commanders weer had opgepakt, ondanks dat hij vorig seizoen had aangegeven zijn werkzaamheden neer te leggen gedurende de looptijd van het onderzoek. De NFL heeft nog niet gereageerd op deze onthullingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *